Annons

Oro bland boende hos KS Sweden

Sandviken ​Det är inte dåligt underhåll som är det värsta för hyresgästerna hos K/S Sweden utan oron för vad som ska hända. Det har varit många ägarturer genom åren.

​Det droppar från taken och det  surrar i perkulatorn när vi sitter i Anders Mosells kök i Österfärnebo. Grannen Carina Berglind bjuder på kaka. Hon och Anders har mycket att säga om sin värd:

Annons
– Vi vill inte gnälla! Det har fungerat ganska bra med snöskottningen och hyran är okej men det är oroligt. Det kan inte vara rätt att de sitter i Danmark och håvar in pengar, säger Anders.
Det skuldtyngda danska bolaget K/S Sweden Real Estate äger förutom fastigheterna i Österfärnebo också hus i Sandviken, Gysinge, Söderhamn, Kvarnsveden och Hedemora i Gävle-Dalaområdet.
Carina berättar med ett skratt att när det skulle klippas gräs i fjol kom fastighetsskötarna från Hedemora med gräsklipparen på en släpkärra. De klippte och åkte sedan mot Matfors utanför Sundsvall för att klippa där.
Husen i Österfärnebo har sedan kommunen sålde dem ägts och skötts av bland andra lokale ägaren Sölve Ågren och bolagen, Kungsleden, Norrvidden, Storhammaren och Ericsson Fastighetsförvaltning.
Nu kan inte K/S Sweden betala sina räkningar, se faktarutan, efter att ha dragit på sig skulder för outhyrda lägenheter. Men Curt Ahnström på Omniagruppen som företräder K/S Sweden, vill lugna hyresgästerna:
– När rekonstruktionen är klar har K/S Sweden goda framtidsutsikter. Och det kommer inte att vara någon fara med underhållet.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Därför vänds hyrorna upp och ner i unikt höghus: "Skandal" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Diakonen Giselle: ”Alla vinner om man hjälper någon att undvika vräkning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.