Annons

Orsakade vattenskador – tvingas flytta

Malmö Hyresgästen öppnade vattenkranarna i lägenheten och täppte till avloppen så det blev översvämning. Nu förlorar han sitt hyreskontrakt.
Hyresgästen i Malmö orsakade översvämning. Nu tvingas han att flytta.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat var det grannen nedanför som larmade efter att vatten börjat strömma in i lägenheten. Räddningstjänsten tillkallades men hyresgästen i lägenheten ovanför vägrade att öppna dörren. I stället fick man stänga av vattentillförseln i hela fastigheten. Till slut kunde polisen ta sig in i den aktuella lägenheten via ett fönster. Det var då det visade sig att avloppen var igentäppta och vattenkranarna öppna. De två lägenheter som drabbades av vattenskador är nu reparerade för hittills 65 000 kronor. Hyresvärden ville att hyresgästen skulle flytta men fallet hamnade hos hyresnämnden, där hyresgästen företräddes av Hyresgästföreningen. Men trots att hyresgästens ombud framförde att han lidit av förvirring på grund av felaktig medicinering tvingas han nu att flytta, efter beslut i nämnden.

Hyresnämnden menar att hyresgästen ”särskilt allvarligt åsidosatt” sina skyldigheter som hyresgäst. Hyresnämnden bedömer att vattenskadan är så pass allvarlig att hyresavtalet inte kan förlängas. Han dök heller inte upp under förhandlingen i hyresnämnden, om vilket nämnden skriver att det ”onekligen varit bättre”.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Annons
Läs också Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Efter tvist om mögelsanering: Torbjörn hotas av uppsägning Hovrätten river upp beslut: hyresgäst vräks efter sexhandel

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.