Annons

Orsaken till vattenläckan funnen

Gävle ​En gammal reparation i vattenledningarna vid vattentornet i Bomhus orsakade läckan som gjorde att 100 hushåll blev utan vatten på måndagen.

Gästrike vatten hade otur när de sökte orsaken till vattenläckan som gjorde hyresgäster på Solgårdsgatan vattenlösa i nära 12 timmar i måndags.
– Vi fick indikationer att läckan fanns på Odenvägen och vi började gräva där men det visade sig inte vara läckans ursprung, säger Per-Inge Larsson på Gästrike vatten.

Den verkliga läckan fanns istället i en gammal vattenledning i Bergströmsbacken upp mot vattentornet.
– Den gamla ledningen borde tagits bort när man reparerade men nu är det åtgärdat och vi ska lägga om där vi grävde i onödan, sedan är allt som det ska igen, säger Per-Inge Larsson.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

 

Annons
Läs också Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.