Annons

Orsaken till vattenläckan funnen

Gävle ​En gammal reparation i vattenledningarna vid vattentornet i Bomhus orsakade läckan som gjorde att 100 hushåll blev utan vatten på måndagen.

Gästrike vatten hade otur när de sökte orsaken till vattenläckan som gjorde hyresgäster på Solgårdsgatan vattenlösa i nära 12 timmar i måndags.
– Vi fick indikationer att läckan fanns på Odenvägen och vi började gräva där men det visade sig inte vara läckans ursprung, säger Per-Inge Larsson på Gästrike vatten.

Den verkliga läckan fanns istället i en gammal vattenledning i Bergströmsbacken upp mot vattentornet.
– Den gamla ledningen borde tagits bort när man reparerade men nu är det åtgärdat och vi ska lägga om där vi grävde i onödan, sedan är allt som det ska igen, säger Per-Inge Larsson.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

 

Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Om varmvattnet strular kan du ha rätt till sänkt hyra – Marita fick tillbaka 20 procent Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Därför vänds hyrorna upp och ner i unikt höghus: "Skandal" Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.