HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Orustbostäders hyresgäster riskerar högre hyror

Orust Förhandlingarna om Orustbostäders hyror har inletts. Bolaget vill se höjningar på 2,6 eller 2,4 procent.

Förhandlingarna om nästa års hyra pågår just nu för fullt i västra Sverige. I dag har Hyresgästföreningen skickat ut ett brev till alla sina medlemmar som hyr av Orustbostäder. Där skriver man att hyresvärden på ö-kommunen vill höja hyrorna nästa år med 2,6 procent varmhyra eller 2,4 procent kallhyra.

För en lägenhet med en månadshyra på 5 000 kronor skulle det innebära en höjning med ungefär 125 kronor. Totalt berör kravet runt 800 lägenheter.

Läs ocksåHöjda hyror i Stenungsund och på Orust

Jämfört med de yrkanden som hittills kommit från andra allmännyttiga bostadsbolag i Västsverige ligger Orustbostäders krav något under snittet. Samtidigt är Orustbostäder en av de västsvenska, kommunala värdar som höjt hyrorna mest de senaste tio åren, räknat i procent.

Med ett par års mellanrum frågar Hyresgästföreningen vanliga hyresgäster hur man upplever värdarnas vardagsförvaltning. Orustbostäder är det allmännyttiga bostadsbolag i västra Sverige som sett den största försämringen i sitt snittbetyg de senaste åren.

LÄS MER:

Läs ocksåAvbrott i förhandlingar om studenthyror i Göteborg

Här hittar du hyreskrav från andra bostadsbolag i Västra Götaland för 2014.

Läs också Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Tvist om höjda hyror i Kungälv Göteborgsvärdar vill höja hyran med flera hundralappar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.