Annons

Österlenhem vill höja hyran med drygt 3 procent

Tomelilla Österlenhem har begärt att få höja hyrorna från förste februari med 30 kronor per kvadratmeter och år för lägenheter med varmhyra. Ett högt krav, menar Hyresgästföreningen.

För en genomsnittstrea på 72 kvadratmeter innebär kommunala Österlenhems yrkande en hyreshöjning med 180 kronor i månaden.

– Omvandlat i procent blir det drygt 3 procent. Om man ser till den generella kostnadsökningen så är det ett högt krav. Vi kommer inledningsvis att begära in ett ekonomiskt underlag från Österlenhem. Först därefter kan vi ta ställning till om deras krav är rimligt eller inte, säger Sten Svensson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

För lägenheter med kallhyra kräver Österlenhem samtidigt en höjgning med 26 kronor per kvadratmeter och år. För en genomsnittstrea innebär detta en höjning av kallhyran med 156 kronor i månaden.

Annons

De privata fastighetsägarna i Tomelilla som företräds av Fastighetsägarna Syd begär en höjning av hyran med 2,7 procent från första januari 2014.

Förra året slutade hyresförhandlingarna med att Österlenhem höjde varmhyrorna med 25 kronor per kvadratmeter och år och kallhyrorna med 21 kronor.

Annons
Läs ocksåLediga lägenheter i lyxigt golfboendeKjell Guldbrand står lutad mot ett räcke. I bakgrunden syns golfbanan.
Läs också Trots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggt Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg Lättare få lägenhet med försörjningsstöd Så mycket höjer Österlenhem hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.