Annons

Österlenstyrelsen avgår efter bråk

Skåne Hyresgästföreningens föreningsstyrelse på Österlen i Skåne har avgått. Skälet är konflikter i styrelsen.

Konflikterna i föreningsstyrelsen har pågått en längre tid men situationen har förvärrats efter senaste årsmötet då ordförande skulle väljas. Två kandidater stred om posten och en av dem vann med en rösts marginal. Sedan dess har problemen fortsatt.

– Personkemin har inte stämt i styrelsen. Det har blivit mycket tjafs. En del människor passar inte ihop helt enkelt, konstaterar Bo Nilsson,  ordförande i Hyresgästföreningens regionsstyrelse i södra Skåne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Regionstyrelsen har haft en representant närvarande vid de senaste styrelsemötena på Österlen men det har inte hjälpt. När föreningsstyrelsen själv fick frågan om vad man skulle göra ansåg fem av sju att styrelsen skulle avgå.

Har föreningsstyrelsen avgått på uppmaning?

– Vår representants bedömning var att det skulle bli svårt att få det att fungera. Det var ett eget beslut att avgå på ett extra möte. Men visst vi uppmanade dem, fast det var efter deras egen bedömning, säger Bo Nilsson.

Annons
Läs ocksåPatrik, 31, krävs på tusenlappar av hyresvärden - så undviker du en dyr flyttnotaHyresgästen Patrik Johansson krävdes på en dyr flyttnota av hyresvärden. Nu vill han inte betala.

Vad händer nu?

– Vi har två personer från regionsstyrelsen som kommer att stötta arbetet på Österlen. Vi får se om det finns underlag för en ny styrelse men det blir knappast aktuellt i år. Kanske nästa år.

Finns inte risken att samma personer väljs in eller vill väljas in i en ny styrelse?

Läs ocksåJordskredsseger för ny västsvensk hyresgästbasRonny Bengtsson ordförande Hyresgästföreningen rgion Västra Sverige.

– Vi kan inte styra vem som blir valda däremot kan vi be valberedningen att ta hänsyn till situationen. Det som har hänt nu handlar helt och hållet om samarbetssvårigheter. Inga andra felaktigheter har begåtts.

Annons

Måste det finnas en föreningsstyrelse på Österlen?

– Hur ska vi annars kunna bedriva lokalverksamhet? Vi behöver någon som arbetar där också, säger Bo Nilsson.

Hyresgästföreningen i Sverige består av nio regioner – en av dessa är region södra Skåne. Regionen är i sin tur indelad i sju föreningar: Malmö södra, Malmö centrum, Malmö sydväst, Lund, Trelleborg, Österlen samt BLS (Burlöv, Lomma, Staffanstorp).

Läs också Hela styrelsen avstängd efter grova rasistiska och sexistiska kommentarer Hyresgästföreningen hittar nya arenor i Landskrona Kaj har suttit i styrelsen i 43 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.