HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Otrygghet inte tillräckligt skäl för att få byta lägenhet

Göteborg Trots två polisanmälningar om misshandel får paret i Frölunda inte byta lägenhet. Det har hyresnämnden i Göteborg slagit fast. “Skälen är inte beaktningsvärda”.
Foto: Göteborgs stad
Otrygghet runt Frölunda Torg är inte skäl nog att få byta lägenhet.

Det var förra året som den 46-årige mannen och hans fru vid två separata tillfällen blev attackerade i sitt bostadsområde nära Frölunda torg, något de båda polisanmält. Efter händelserna har de känt sig otrygga och hittat en lägenhet att byta med, som även ligger något närmare mannens arbete. Men något byte blir det inte. 

Hyresvärden Poseidon säger nej och hyresnämnden går på samma linje: “skälen för bytet är inte beaktansvärt”. 

Läs ocksåOro i bilbrändernas spår

Det konstateras i bedömningen från hyresnämnden att lagen inte specificerar vad som faktiskt är “beaktansvärda skäl” för att få byta lägenhet. Men misshandel eller hot i bostadsområdet nämns inte i förarbetena till lagen och därför anses inte paret ha rätt att byta lägenhet, trots att hyresvärden som de ville byta till har godkänt det hela.

Området där paret bor klassas av polisen som ett så kallat riskområde eller särskilt utsatt område.

Läs också Macheteman bar kniv i domstolen – terrorn fick grannar att flytta Brister på Stensiken skapar otrygghet - Maritha: "Har inte varit i källaren på tio år" Expert om våldet i hyresområden: ”Vi påverkas när oskyldiga drabbas” Lagändring på gång: Kriminella hyresgäster ska lättare kunna vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.