Annons

Otrygghet inte tillräckligt skäl för att få byta lägenhet

Göteborg Trots två polisanmälningar om misshandel får paret i Frölunda inte byta lägenhet. Det har hyresnämnden i Göteborg slagit fast. “Skälen är inte beaktningsvärda”.
Foto: Göteborgs stad
Otrygghet runt Frölunda Torg är inte skäl nog att få byta lägenhet.

Det var förra året som den 46-årige mannen och hans fru vid två separata tillfällen blev attackerade i sitt bostadsområde nära Frölunda torg, något de båda polisanmält. Efter händelserna har de känt sig otrygga och hittat en lägenhet att byta med, som även ligger något närmare mannens arbete. Men något byte blir det inte. 

Hyresvärden Poseidon säger nej och hyresnämnden går på samma linje: “skälen för bytet är inte beaktansvärt”. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det konstateras i bedömningen från hyresnämnden att lagen inte specificerar vad som faktiskt är “beaktansvärda skäl” för att få byta lägenhet. Men misshandel eller hot i bostadsområdet nämns inte i förarbetena till lagen och därför anses inte paret ha rätt att byta lägenhet, trots att hyresvärden som de ville byta till har godkänt det hela.

Området där paret bor klassas av polisen som ett så kallat riskområde eller särskilt utsatt område.

Annons
Läs också Oro i bilbrändernas spår Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.