Annons

Övergivna tvättstugor blir gym

Halmstad ​När hyresgästerna på Vallås i Halmstad fick tvättmaskin i de egna lägenheterna stod värden plötsligt där med flera tomma tvättstugor. En byggdes på förfrågan från de boende om till kvartersgym – något som blev så populärt att ännu en tvättstuga kommer att förvandlas till gym i höst.

– Det har varit ett jättetryck på gymet ända sedan vi öppnade, och det börjar bli svårt att få tider och är ofta fullbokat, säger HFABs distriktschef Johan Staberg.

Enligt honom tränar idag cirka hundrafemtio hyresgäster – runt tio procent av hyresgästerna på Vallås – i det första gymmet som öppnade i november förra året. I höst byggs alltså ytterligare en tvättstuga om till träningslokal. Gåband, motionscykel, vikter och sandsäck ska om allt går som planerat, ska stå redo att användas  i oktober-november.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Vi har 18-årsgräns, men det är väldigt blandat vem som tränar här, säger Johan Staberg. Det är ungdomar, äldre, barnfamiljer. Många verkar tycka det är skönt att slippa åka iväg och kunna träna hemma istället. Man slipper åka ned på stan, samtidigt som man träffar grannarna och det blir en gemenskap.

Annons
Läs också Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Huset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig” Familjen var utan vatten i köket i 25 dagar – värden påstår att hyresgästerna har en gömd tvättmaskin Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.