Annons

Övergivna tvättstugor blir gym

Halmstad ​När hyresgästerna på Vallås i Halmstad fick tvättmaskin i de egna lägenheterna stod värden plötsligt där med flera tomma tvättstugor. En byggdes på förfrågan från de boende om till kvartersgym – något som blev så populärt att ännu en tvättstuga kommer att förvandlas till gym i höst.

– Det har varit ett jättetryck på gymet ända sedan vi öppnade, och det börjar bli svårt att få tider och är ofta fullbokat, säger HFABs distriktschef Johan Staberg.

Enligt honom tränar idag cirka hundrafemtio hyresgäster – runt tio procent av hyresgästerna på Vallås – i det första gymmet som öppnade i november förra året. I höst byggs alltså ytterligare en tvättstuga om till träningslokal. Gåband, motionscykel, vikter och sandsäck ska om allt går som planerat, ska stå redo att användas  i oktober-november.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Vi har 18-årsgräns, men det är väldigt blandat vem som tränar här, säger Johan Staberg. Det är ungdomar, äldre, barnfamiljer. Många verkar tycka det är skönt att slippa åka iväg och kunna träna hemma istället. Man slipper åka ned på stan, samtidigt som man träffar grannarna och det blir en gemenskap.

Annons
Läs också Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Dåligt har blivit bättre – men nu kräver kommunen Oscar Properties på 40 000 kronor Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Här har hyresförhandlingarna redan kraschat – skiljeman får sätta hyrorna Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.