Annons

Har hyresskuld på 42 500 – tvingas flytta från industrilokal

Halmstad Kommunen tillät inte bostäder i lokalen och paret ombads att flytta men vägrade. Nu har hyresnämnden slagit fast att de måste.
Hyresskulden är upp i 42 500 kronor. Paret tvingas lämna ifrån sin nycklarna och flytta. Foto: Petra Martinsson/Pixaby

Kvinnan, som står på kontraktet, hade flera argument för att de skulle kunna bo kvar, bland annat att paret har näringsverksamhet i lokalen vilket berättigar dem att också sova där. De argumentet tar hyresnämnden dock aldrig riktigt ställning till utan paret faller på att de under konflikten inte har betalat hyrorna som de ska. Hyresnämnden i Göteborg konstaterar i sitt beslut att om hyresgästen har ”motkrav eller anser sig ha rätt till hyresreduktion finns möjlighet att deponera hyran eller del av den hos Länsstyrelsen”. Detta har kvinnan inte gjort och idag fattas hyrespengar på 42 500 kronor.
Kvinnan bekräftade att hon inte har betalt full hyra. Orsaken är att hon förlorat tillgång till ett förråd och har behövt hyra ett annat. Hon har dessutom ett motkrav på hyresvärden som hon på detta sätt kvittat. Vad motkravet består av preciseras inte.

Konflikten i samhället söder om Halmstad började för cirka tre år. Kommunen hade uppmärksammats på att det fanns hyresgäster i en industrilokal vilket inte var tillåtet enligt detaljplanen. Dåvarande ägare sa dock inget till hyresgästerna utan höll sig undan kommunen och fortsatte att hyra ut. Så småningom bytte dock huset ägare och kommunen blev inkopplad igen och hyresgästerna ombads flytta. Alla utom det aktuella paret gjorde så.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Par vägrar flytta från industrilokal Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.