Annons

Par vägrar flytta från industrilokal

Halmstad Enligt fastighetsägaren är det olagligt att bo i industrilokalen och han vill ha ut paret. Men kvinnan och mannen vägrar flytta.
Om hyresnämnden går på fastighetsägarens linje kan paret tvingas lämna ifrån sig nyckeln. Foto: Pixaby

Konflikten i samhället söder om Halmstad började för cirka tre år sedan när kommunen uppmärksammades på att det fanns hyresgäster i en industrilokal. Det var inte tillåtet enligt detaljplanen. Dåvarande ägare sa dock inget till hyresgästerna, höll sig undan kommunen och fortsatte att hyra ut. Så småningom bytte dock huset ägare och kommunen blev inkopplad igen och hyresgästerna fick flytta. Ett par vägrar dock.

Paret menar att de har detaljplanen på sin sida, att den säger att det är tillåtet att bo i lokalen om man också har en verksamhet i den, vilket de båda har.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fastighetsägaren invänder och säger att Halmstad kommun inte godkänner bostadslägenheter i fastigheten. Parets verksamheter är inte förenliga med detaljplanen och oavsett kan lokalen endast användas som övernattningslägenhet måndag till fredag. Aldrig som permanent boende. Ägaren har också sagt upp paret på grund av ofullständigt betalda hyror. Något som paret förklarar med att de under konflikten bland annat har fråntagits förråd.

Annons

I början av sommaren tog Hyresnämnden i Göteborg upp fallet men de kunde inte komma till beslut utan fastighetsägaren fick ett föreläggande om att visa vissa dokument, bland annat vill nämnden se Halmstad kommuns beslut. I veckan tas ärendet upp igen.

 

Annons
Läs också100 nya lägenheter i Industrilandskapet
Läs också 30 säger nej till renovering i Halmstad Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.