HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Pengarna ska inte vila”

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg Stopp för slentrianmässiga förhandlingar, bättre uppföljning och återbetalning av oanvända pengar. Det är tre nyheter i regionens hantering av verksamhetspengarna.

2012 förhandlade Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg och värdarna fram 8,1 miljoner kronor till verksamhetsmedel, enligt regionens årsredovisning. 1,3 miljoner användes inte. 

Det är inte första året pengar stannat i kassan. Vid årsskiftet fanns totalt 10,2 miljoner vilande kronor. Det är både boinflytandemedel, som regionen förvaltar, och fritidsmedel, som föreningarna ansvarar för.

Läs ocksåDe räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön

Tommy Hallenberg, chef för enheten lokal utveckling i regionen och en av tjänstemännen som förhandlar med värdarna, ser flera orsaker till att verksamhetspengar blir liggande. Hög ambitionsnivå är en; alla planerade aktiviteter blir inte av. En annan är att man ibland begärt samma summor år efter år, utan att granska det egentliga behovet.

Nu agerar regionen, delvis efter ökade krav på från bolagen.
– Men vi känner också själva att vi måste bli proffsigare, säger Tommy Hallenberg.
Startskottet för de nya rutinerna är bättre redovisning och att pengar som inte gått åt ska återbetalas till bolagen.
– Pengarna är inte våra, från och med nu ska inte en enda krona läggas på hög. En bra start.

LÄS MER: I föreningens kassa vilar verksamhetsmiljoner

Läs ocksåGratis yoga ny veckovana på HögsbohöjdEn grupp grannar tränar yoga i Hyresgästföreningens lokal på Fredrikas gård på Högsbohöjd.
Läs också Sänkt betyg för hyresvärdar i Västsverige Sidra från Motala får träffa sin hyresvärd vid kastanjen Läxhjälp prio när hyresgäster i Biskopsgården får bestämma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.