HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Per Myrbeck lämnar Karlskronahem

Karlskrona Efter sommaren behöver Karlskronahem en ny vd eftersom Per Myrbeck beslutat sig för att gå vidare. Nu väntar rekryteringen av hans efterträdare.

Per Myrbeck blev vd för Karlskronahem 2008 och har under sina åtta år i bolaget hunnit med en hel del. Bara under förra året invigdes nya lägenheter i Lyckeby, där en del är kooperativa hyresrätter, Handelsträdgården i Lyckeby utsågs till landets bästa äldreboende och bolaget fick i uppdrag av kommunfullmäktige att bygga 400 nya lägenheter de kommande åren.

– Per har tillsammans med sina medarbetare bidragit till Karlskronahems utveckling under de här åren, säger ordförande Börje Dovstad (L).

Läs ocksåHär söker 7 000 bostad - nu blir butiker nya hemHyreshus i Karlskrona och Mattias Åkesson

Bolaget har nu ett halvår på sig att hitta en ny vd och den processen kommer att börja inom kort.

Är det en fördel i rekryteringen att Karlskronahem befinner sig i en så expansiv fas?

– Ja, det tror jag. Jag tror att det är många som skulle vilja vara aktiva och bidra till Karlskrona kommuns utveckling.

Läs ocksåEdit i Karlskrona fixade coronasäker städning

Har ni någon önskelista för den nya vd:n?

– Vi får återkomma till det. Vi har bildat en rekryteringsgrupp och har precis inlett det här arbetet. Vi vill gärna involvera medarbetarna och andra i den här processen så att vi får en ordentlig bredd i den sökprofil vi går ut med.

När vill ni att den nya vd:n ska vara på plats?

Läs ocksåFrån tak till kök – på fem år

– Senast i augusti. Men det absolut viktigaste är att det är rätt person som tar över stafettpinnen. Om vi är klara tidigare är det bra, men målsnöret är i augusti, säger Börje Dovstad.

Läs också Två procent i hyreshöjning hos Karlskronahem – och bredband Studenter i Karlskrona vill dela mer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.