HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Plan banar väg för nya bostäder vid Idrottsparken

Norrköping Norrköpings kommun har tagit ett steg närmare nya bostäder runt Idrottsparken.

Detta i och med att detaljplanen som möjliggör ny bostadsbebyggelse i området har vunnit laga kraft.

Det handlar om ett område vid Södra Promenaden, Albrektsvägen och Skarphagsleden, som fram tills nu har varit tänkt att användas för idrottsverksamhet. Men kommunen anser att det finns behov av nya bostäder och gärna centralt med attraktivt läge.

Annons
Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Förutom bostäder ska det också finnas plats för bland annat skola och förskola, moské, kontor, parkeringsplatser och butiker, skriver Norrköpings kommun i ett pressmeddelande.

Detaljplanen innehåller också förslag på en ny allmän lekplats i södra delen av planområdet. Både Albrektsvägen och Skarphagsleden kommer att göras smalare för att ge plats åt planeringar och gång- och cykelväg.

Annons
Läs också Bastubadare förlorar bostaden efter grannarnas klagomål Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.