HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Platens före detta vd anklagas för att ha förstört viktiga handlingar

Motala ​Platens förre vd, Kenneth Söderman, anklagas för att ha förstört viktiga handlingar på sin arbetsdator i samband med att han lämnade vd-jobbet i fjol. Det skriver Corren.

​Kenneth Söderman slutade som vd i somras men hade, enligt ett avtal med Bostadsstiftelsen Platen, rätt till full lön fram till våren 2012. Corren uppger att avtalet nu har brutits i förtid, sedan det upptäckts att Kenneth Söderman raderat sin hårddisk samt e-post.

Platens styrelseordförande, Maj Karlsson (S), säger till Corren att det är viktiga handlingar som har förstörts, men att det inte är fråga om några ekonomiska oegentligheter. Parterna ska ha kommit överens om en förlikning som innebär att avtalet upphör att gälla, men att Kenneth Söderman ändå får 750 000 kronor av Platen.

Läs ocksåGratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringenEn parkeringsplats till vänster och till höger en bild på en leende kvinna med slöja.

Kenneth Söderman kallar anklagelserna för ”larv”. ”Jag rensade datorn eftersom min efterträdare skulle ta över den, men jag sparade alla viktiga handlingar”, säger han, bland annat, till Corren.

Läs också Trebarnsfamilj vräks efter bränder, vattenskada och barnens knivlek Nils-Gunnar har fel telefon - blir utan hyresbonus till jul Från Italien till Gamla stan - här blir balkongerna läktare Arne hamnade i flyttkarusell som ska pågå i tio år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.