HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Polis sköts i natt till döds i Biskopsgården i Göteborg

Göteborg En polisman i tjänst sköts på onsdagskvällen ner på Höstvädersgatan i stadsdelen Biskopsgården i Göteborg. Larmet kom strax efter halv elva på kvällen. Senare på natten uppgavs mannen ha avlidit på sjukhus av sina skador.
Foto: AnnaKarin Löwendahl / Polisen
Erik Nord, chef för polisområde Storgöteborg, höll på morgonen presskonferens om dödsskjutningen av en polis i Biskopsgården på Hisingen.

Dödskjutningen skedde mitt bland hyreshusen i en stadsdel som sedan länge är hårt drabbad av liknande våldsdåd och påverkad av kriminella gäng.

– Biskopsgården är ett av de områden där det ligger konflikter och pyr. Det var därför de här polismännen var där och pratade med folk, sade Erik Nord, chef för polisområde Storgöteborg, vid en presskonferens nu på morgonen.

Läs ocksåProstituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar

Enligt polisens preliminära uppgifter hade polismannen uniform på sig när han blev skjuten. Det är ännu för tidigt att säga om han var måltavlan. Polisen vill heller inte uttala sig om vilka motiv som kan tänkas ligga bakom dådet. Men undersöker kopplingar till annan brottslighet.

– Vi konstaterar att det skett i den miljö där det sker skjutningar mellan lokala, kriminella nätverk. Det är klart att det är ett spår, sade Erik Nord.

Annons

Polisen har i nuläget ingen gripen, men säger sig ha vissa signalement som man eventuellt går ut med senare.

Läs ocksåNyfiken fönstertittare fick betala dyrt för gluttandet

– Det kommer också krävas trygghetsskapande åtgärder i området. Vi är väldigt beslutna att klara upp det här brottet, sade regionpolischef Klas Johansson.

Enligt polisen pågick ingen särskild insats i området den kvällen. Men Göteborgspolisen har extra fokus på vissa stadsdelar. Utöver Biskopsgården gäller det även Hjällbo och andra områden i nordost. Patrullen var på plats av det skälet.

Annons

Polismannen som sköts var i 30-årsåldern och jobbade inom lokalpolisområde Hisingen. Han var ganska ny i yrket och uppges ha jobbat i något år.

Läs ocksåOtäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan"En kvinna i övre 50-årsåldern i förgrunden och en yngre kvinna i bakgrunden. Bilden är tagen i ett kök.

Under torsdagen flaggar polisen på halv stång över hela landet. Det hålls också en tyst minut klockan tolv.

Läs också Brandskyddet underkänns i tusentals radhus i Norrland Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.