Annons

Polisrannsakan avslöjade otillåten andrahandsuthyrning

Skåne Vid en husrannsakan i december förra året kom det fram att hyresgästen inte längre bodde på adressen. Det gjorde däremot en annan hyresgäst som var okänd för värden. Nu sägs kontraktet upp.
Foto: Anders Paulsson

Hyresgästen som bott i trean sedan maj 2018 har inte betalat in sina hyror i tid och har en skuld på 21 872 kronor. Utöver skulden fick värden veta efter att polisen gjort en husrannsakan och att hyresgästen inte längre bodde i lägenheten. Sedan november månad 2019 till och med februari månad 2020 har däremot en annan person varit folkbokförd på adressen.

Nu säger värden upp kontraktet med argumentet att det rör sig om en otillåten andrahandsuthyrning. I skrivelsen till hyresnämnden tar värden även upp de obetalda hyrorna och menar att hyresgästen även på den punkten åsidosatt sina skyldigheter som hyresgäst.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Den 9 juni tas ärendet upp i Hyresnämnden i Malmö.

Annons
Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Man åtalas för bedrägeri – så lurade han flera personer på tiotusentals kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.