Annons

Politiskt käbbel och interna bråk vid Jokkmokkshus

Jokkmokk Efter bara ett år flyttar Carl-Johan Utsi med familj från sin lägenhet på Porjusvägen. – Jokkmokkshus verkar prioritera avgångsvederlag till avsatta chefer framför underhåll av lägenheterna.
Timotejstråna sticker fram ur sandlådan, blomsterlådorna ligger oanvända och omkullvräkta. Det är ingen mysig syn som möter besökaren på Porjusvägen i Jokkmokk.
 
För ett år sedan flyttade Carl Johan Utsi med sambo och nyfödd dotter in i en trea här. Ganska snart märkte de att flera saker behövde åtgärdas.
 
– Men ingenting hände, så har det varit med allting som vi sagt till om. De lovar, men inget sker.
 
Roger Holmbom, ny styrelseordförande för Jokkmokkshus, håller med om att underhållet är eftersatt.
 
– Den gamla politiska ledningen har legat 40 procent under medelbudgeten för underhållet om man ser till genomsnittet för allmännyttorna i landet. För oss är underhållet en prioriterad fråga. Men vi kommer absolut inte att höja hyrorna, säger Roger Holmbom (Alternativet).
Pengarna ska tas från omstruktureringar, menar Hombom. Men omstruktureringarna kan bli dyra för bolaget. Den nya styrelsen har avsatt vd:n, men han har kvar sin lön på 32 000 kronor i månaden.
En ny vd är tillsatt med lika stor lön.
 
– Om den gamla vd:n får ett avgångsvederlag i storleken tre årslöner kommer det att drabba bolaget hårt. Vår ekonomi tillåter inte det, tror Kent Ögren, (s), tidigare styrelseordförande, nu tillhörande oppositionen.
 
Ögren menar att hyresgästerna kommer att drabbas av turbulensens kostnader. Det tror dock inte Holmbom.
 
– Nej, i längden tror jag att hyresgästerna kommer att ha nytta av det som sker.

Annons
Läs också Lånestrategier för hyresgäster Hyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!” Förhöjda radonvärden i Jokkmokkshus bestånd Nordanvinden blåser rakt in – hyresvärden gör ingenting Nya hyror på gång - Här är bolaget med högst yrkande hittills i Västra Götaland Anna, 83, stryker kläder i mörker – rädd att förfrysa i vinter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.