HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Poseidon hissar regnbågen

Göteborg Göteborgs största hyresvärd Poseidon hissar i år regnbågsflagg i sina bostadsområden, i sympati med den pågående hbtq-festivalen West Pride.

I dag öppnar Regnbågsparken intill Avenyn i Göteborg. Därmed inleds kulmen på den årliga hbtq-festivalen West pride, som avslutas med regnbågsparad på söndag. Hbtq står för homo-, bi- och transsexuella samt queerpersoner.

Det kommunala bostadsbolaget Poseidon har i år för första gången valt att hissa den symboliska regnbågsflaggan i sina bostadsområden. Syftet är att uttrycka sympati för de värderingar som West Pride står för, enligt Lars Halling som är marknadsansvarig på Poseidon.

Läs ocksåKfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till FröslundaKvinna som står lutad med armarna över en disk. Under henne syns bakverk.

– I min värld handlar det om allas lika värde. Svårare än så är det inte. Göteborg ska vara en schysst stad för alla, och det här är ett bra sätt att visa det på. Och så är det ju fina flaggor. Vi kan behöva lite färgglatt här där det ofta är grått, säger han.

Totalt flaggar hyresvärden med 57 inlånade flaggor i sju av sina åtta distrikt. I första hand är det tillgången på flaggstänger som avgör omfattningen i varje område. Flest flaggor finns i distrikt Väster, 22 stycken.

Hittills har reaktionerna varit övervägande positiva, konstaterar Lars Halling.

Läs ocksåDO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskrimineringFotomontage. Bild på hus i Fröslunda centrum. Infällt i bilden en hand som håller i nycklar, en annan hand som håller i ett kreditkort.

– En har varit negativ. Men vi har fått mejl från hyresgäster som tycker att det är bra och skönt att vi tar ställning. Några har också undrat vad det är för flaggor överhuvudtaget. Då har vi fått tillfälle att prata om frågan.

Flaggar ni igen nästa år?

– Det tror jag. Det utgår jag ifrån, säger Lars Halling.

Läs ocksåRegeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden

Ungefär 40 000 göteborgare bor hos Poseidon, som förvaltar drygt 26 000 lägenheter i staden.

Fakta: West Pride

Göteborgs egen regnbågsfestival, West pride, arrangeras i år för sjunde gången i följd. Syftet är att genom konst och kultur lyfta fram livsvillkoren för hbtq-personer. Hbtq står för homo-, bi- och transsexuella samt queerpersoner.

Staden har regnbågsflaggat sedan invigningen den 20 maj. West pride pågår till och med söndag 2 juni och avslutas med en regnbågsparad.

Läs mer på westpride.se.

Läs också Hon tar sig inte in i förrådet - anmäler värd för diskriminering Rökare känner sig diskriminerade

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.