Annons

Positivt när två kommunala bolag blev ett

Ängelholm "Förvånansvärt bra." Så lyder betyget över sammanslagningen av de två kommunala bostadsbolagen i Ängelholm. Men några pengar har man ännu inte sparat.

Det var för nästan exakt två år sedan, den 18 april 2011, som kommunfullmäktige i Ängelholm klubbade igenom sammanslagningen av Munkaljungbybyggen och Ängelholmshem. Ekonomiska besparingar var det främsta skälet.

Själva sammanslagningen skedde den första februari förra året. Parterna antog Ängelholmshems namn och har 3 000 lägenheter gemensamt. Enligt Ängelholmshems marknadschef Eva Bergenstråhle har resultatet hittills varit positivt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

− Det har gått bra. Naturligtvis har det varit en mängd stora som små praktiska frågor att lösa på vägen. Det har inte varit så lätt. Det är ju två företag och två olika kulturer som ska slås ihop. Vi har ju byggt ett nytt företag. Men jag tycker det har gått förvånansvärt bra.

Annons

Några fördelar respektive nackdelar?

− Jag ser ju mest fördelar. I dag är det lättare att planera nyproduktion. Det är ju enklare när det bara finns ett kommunalt bostadsbolag istället för två. Nu har vi dessutom en större personalstyrka vilket gör oss mindre sårbara.

Läs ocksåDärför samlar bostadsbolaget in gamla kläder – 22 ton förra åretTextilåtervinning

Har ni sparat mycket pengar?

Annons

− Vi har inte gjort några ekonomiska besparingar än. När man slås ihop kostar det pengar. Besparingarna gör vi på sikt men i nuläget vet vi inte exakt när.

Läs också Ledningen festade upp 325 000 i hockeylogen - Ängelholmshem genomlyst i ny utredning Konkurrensverket kan straffa Ängelholmshem Ängelholmshem utreds för ekobrott Ängelholmshems före detta vd polisanmäld – och hela styrelsen går

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.