Annons

Poststriden i Kisa är över

Kinda Hyresgästerna förlorade kampen mot Posten. Postboxar har nu satts upp i området Kulla och tas i bruk inom några veckor. Investeringen får hyresgästerna stå för.

Frågan om postboxarnas vara eller inte vara inom Stiftelsen Kindahus lägenhetsbestånd i Kisa är en segdragen historia. Det hela började när Posten för ungefär ett år sedan hotade att sluta dela ut post till närmare 400 hyresgäster i områdena Kulla och Bergdala. Arbetsmiljön i trapphusen för brevbärarna ansågs för dålig. För att fortsätta utdelningen krävde Posten att det sätts in boxar på trapphusens entréplan och att hyresgästerna får hämta sina försändelser där.

En strid uppstod om vem som i så fall skulle betala för inköp och montering, en strid som hyresgästerna får anses ha förlorat i och med att det blir de som får betala genom höjd hyra för att täcka hyresvärden Kindahus investering.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Åtta kronor mer i månaden blev det, säger Veine Carlsson, hyresgäst i Kulla och ordförande för Hyresgästföreningen i Kinda-Ydre.

Det står klart efter att Kindahus och Hyresgästföreningen förhandlat om saken.

Annons

Veine Carlsson tycker att summan inte är så hög i och för sig, men att det är en principsak.

Läs ocksåÄngen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det"Martin Hansson står på en torr gräsmatta. I förgrunden syns prästkragar. Kindahus skapar ängar i bostadsområden.

– Det borde inte vara vi hyresgäster som får betala för Postens rationaliseringar. Jag tycker att det är helt galet, säger han.

Men postboxarna är i alla fall på plats i Kulla och inom några veckor räknar han med att vara tvungen att gå ut i trapphuset för att hämta sin post.

– För mig är det väl inget större bekymmer. Men man tänker ju på de äldre som har svårt att gå i trappor. För dem kan de bli besvärligt.

Annons
Läs ocksåHelle kunde inte ta sig till sin post – men nu får hon den i postlådan igen

Näst på tur att få postboxar är, enligt den information Veine Carlsson fått, lägenheterna vid Värgårdsplan och därefter Bergdalaområdet.

– Så har det sagts. Men exakt när det blir vet jag inte.

Läs också Helle riskerar att falla när Postnord flyttar brevlådor Äntligen post i brevlådan – men det tog nio månader Nytt sätt att leverera paket – därför testar värden över tusen luckor i 20 bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.