Annons

Presspris till Region Mitt för studentaktion

Dalarna Segerns sötma kom i form av ett marsipanhus. Region Mitt och Gävleföreningen prisades för sitt arbete på Hyresgästföreningens bostadslyftskonferens i Stockholm.
,

Under bostadslyftkonferensen i Stockholm tilldelades Region Mitt ”Årets pressgenomslag” för sin kampanj för fler studentlägenheter.

Under kampanjen lät Hyresgästföreningen två studenter sova i en flyttbar lägenhet på campusområdet, för att uppmärksamma bristen på bostäder. Något som Hem & Hyra och många andra medier rapporterade om.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Genomslaget blev så stort att det räckte till en vinst när Hyresgästföreningen skulle dela ut priser till landets regioner.

Jane Carlsson är ordförande i Hyresgästföreningen student Örebro och fick ta emot priset tillsammans med Hyresgästföreningens opinionsbildare Jacob Höglund.

Varför tror du att just ni fick det?

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Det var en svår fråga. Men jag tror att det var just för att det var ett välplanerat arrangemang och för att vi gick ut med rätt budskap vid rätt tid. Det gjorde att all media hängde på, säger Jane Carlsson.

Annons

Hon berättar att när idén kom om att låta någon sova där var de först tveksamma om någon skulle nappa på förslaget. Men att det sedan bara tog åtta minuter efter att förfrågan lagts ut på Facebook till att man hade fått tag i två aspiranter.

Under samma gala belönades även Hyresgästföreningen i Gävle-Älvkarleby-Ockelbo med ett pris för sitt envetna arbete mot överföringar från allmännyttan i Gävle. Något som Hem & Hyra skrivit om i flera artiklar (se länkar nedan).

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Den politiska kampanjen ”Bostadslyftet” är en satsning från Hyresgästförenigen för att lyfta bostadsfrågan på den politiska dagordningen inför valet i år. Satsningarna har sett olika ut i olika regioner, beroende på hur problematiken ser ut där.

Hyresgästföreningens företrädare, anställda och förtroendevalda, har gjort en gemensam nationell insats för att göra sig hörda hos röstare och makthavare.

Här kan du läsa mer om överföringar från allmännyttan i Gävle:

http://www.hemhyra.se/gavleborg/overklagar-att-vinst-tas-ut

Annons

http://www.hemhyra.se/gavleborg/ratt-att-gavlegardarna-ger-kommunen-sin-vinst

http://www.hemhyra.se/gavleborg/skriver-igen-om-gavlegardarnas-vinstutdelning

http://www.hemhyra.se/gavleborg/kritik-mot-att-bara-hyresgasterna-betalar

 

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.