HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Privatvärdarna i Göteborg vill höja hyran

Göteborg Nu står det klart att privatvärdarna i Göteborg vill förhandla om höjda hyror för 2019. Budet ligger på 3,5 procent. Alldeles för högt anser Hyresgästföreningen.
Foto: Istockphoto/Chris Johnsson
Nu stundar hyresförhandlingar som rör 37 000 hyresgäster som bor hos privatvärdar i Göteborg

 

I förra veckan stod det klart att allmännyttan i Göteborg, med 72 000 hushåll, vill höja hyrorna med 3,4 procent i januari vilket Hem & Hyra skrev i förra veckan.

Läs ocksåBolagen vill stötta unga

De privata värdarnas organisation, Fastighetsägarna GFR, förhandlar för omkring 37 000 hushåll i Göteborg. Kravet är snäppet högre än allmännyttans; 3,5 procent från årsskiftet.

Budet är alldeles för högt, anser Hyresgästföreningen.
– Redan i dag har många hyresgäster svårt att få ekonomin att gå ihop och höjningar på den här nivån skulle bli oerhört kännbart både för enskilda men också för samhällsekonomi i stort, säger Carl-Johan Bergström, förhandlingschef i region Västra Sverige, i ett pressmeddelande.

Hyresgästföreningen bedömer att värdarnas ekonomiska förutsättningar är likvärdiga med förra året. Räntorna är fortsatt låga, alla lägenheter är uthyrda och vinsterna har fortsatt att öka.

Läs ocksåHyrorna klara i Strängnäs

Hem & Hyra lyckades inte nå Fastighetsägarna GFR för en kommentar om budet under tisdagseftermiddagen.

 

Läs också Så blir hyrorna hos privata fastighetsägare i Jämtland Tvåårsavtal i tre kommunala bostadsbolag i Bohuslän Nya hyror i Falun och Ludvika

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.