HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Privatvärdarna i Göteborg vill höja hyran

Göteborg Nu står det klart att privatvärdarna i Göteborg vill förhandla om höjda hyror för 2019. Budet ligger på 3,5 procent. Alldeles för högt anser Hyresgästföreningen.
Foto: Istockphoto/Chris Johnsson
Nu stundar hyresförhandlingar som rör 37 000 hyresgäster som bor hos privatvärdar i Göteborg

 

I förra veckan stod det klart att allmännyttan i Göteborg, med 72 000 hushåll, vill höja hyrorna med 3,4 procent i januari vilket Hem & Hyra skrev i förra veckan.

Läs ocksåHöjda hyror hos privatvärdar i Kungsbacka och Mölndal

De privata värdarnas organisation, Fastighetsägarna GFR, förhandlar för omkring 37 000 hushåll i Göteborg. Kravet är snäppet högre än allmännyttans; 3,5 procent från årsskiftet.

Budet är alldeles för högt, anser Hyresgästföreningen.
– Redan i dag har många hyresgäster svårt att få ekonomin att gå ihop och höjningar på den här nivån skulle bli oerhört kännbart både för enskilda men också för samhällsekonomi i stort, säger Carl-Johan Bergström, förhandlingschef i region Västra Sverige, i ett pressmeddelande.

Hyresgästföreningen bedömer att värdarnas ekonomiska förutsättningar är likvärdiga med förra året. Räntorna är fortsatt låga, alla lägenheter är uthyrda och vinsterna har fortsatt att öka.

Läs ocksåDe vill stoppa massflykt från Åkra

Hem & Hyra lyckades inte nå Fastighetsägarna GFR för en kommentar om budet under tisdagseftermiddagen.

 

Läs också Värmdö Bostäder höjer hyran Hård strid om hyrorna i nytt Uppsalakvarter Snabb inkasso hos Vätterhem - omdiskuterad metod

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.