HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Projekt för hyresgäster inleds med torgfester

Västmanland Fagersta ska få ”världens bästa hyresgäster”. Det är målet för ett projekt med samma namn som Hyresgästföreningen driver. Den här veckan är det kick-off för hyresgästerna, med flera aktiviteter och festligheter.
Foto: Dennis Ilic
Igår ordnade projektet Världens bästa hyresgäster gårdsfest på Hantverksvägen i Fagersta.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om det tvååriga projektet Världens bästa hyresgäster, som Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle driver på uppdrag av Fagersta kommun med finansiering från länsstyrelsen.

Den här veckan är det kick off för projektets aktiviteter. I går inleddes veckan i liten skala med gårdsfest på Hantverksvägen. Idag och i morgon fortsätter lanseringen i Vilhelminaparken med festligheter på arabiskt och svenskt tema.  Mellan klockan 17 och 19 bjuds det på arabisk dans, musik och mat, korvgrillning, tipspromenad, barnaktiviteter, med mera.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Samtidigt passar Hyresgästföreningen på att samla in tankar och idéer från hyresgästerna, via enkäter och intervjuer.

Annons

– Vi vill veta om hyresgästerna trivs och känner sig trygga i sina bostadsområden. Om inte, vad kan man göra för att ändra på det? Hyresgästerna kommer även att få en lista där de får kryssa i vilka aktiviteter och utbildningar de är intresserade av, säger Dennis Ilic, projektledare för Världens bästa hyresgäster.

Varför behövs ett sådant här projekt i Fagersta?

– Fagersta har 13 000 invånare och över 100 nationaliteter och kommunen har blivit väldigt splittrad. I norra delen bor det mest folk med utländskt påbrå, i centrum är det mer blandat och i söder är det mest villor och bostadsrätter. Det har uppstått mycket spänningar och kulturkrockar på grund av detta. I vissa bostadsområden är det katastrof med tanke på sådant som skicket på lägenheterna och trångboddhet. Ingen har gjort något på flera år, men nu har vi fått pengar från länsstyrelsen för att ta tag i detta.

Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.

Dennis Ilic hoppas att Fagerstas hyresgäster har fått upp ögonen för projektet efter kick off-veckan. Nästa steg är att dra i gång sommaraktiviteter.

Annons

– Vi kommer att fokusera på någonting speciellt, som barnaktiviteter eller trygghetsfrågor. Hyresgästerna kommer också att kunna gå i boskola för att lära sig mer om sina rättigheter och skyldigheter.

Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.