Annons

En miljon kronor satsas på hyresgäster i Fagersta

Fagersta Länsstyrelsen har beslutat att tillsätta en miljon kronor till ett projekt för hyresgäster i Fagersta som Fagersta kommun planerar tillsammans med Hyresgästföreningen.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om projektet, som ska stötta hyresgäster i Fagersta och informera dem om deras rättigheter och skyldigheter. Fagersta kommun och Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle hade ansökt om en miljon kronor till projektet som sträcker sig över två år med start i december.

Nu står det klart att länsstyrelsen har godkänt ansökan och avsätter en miljon kronor för projektet.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

För pengarna vill man bland annat anställa en projektledare, utbilda integrationsambassadörer och anordna integrationsdagar i Fagersta.

Övriga aktörer i projektet är ABF, Arbestförmedlingen, Migrationsverket, bostadsbolag i Fagersta och lokala kulturella och etniska föreningar.

Annons
Läs också Snackkafét knyter samman grannarna - "Språket är nyckeln till allt" Grannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera" Här jobbar lokalbefolkningen stenhårt för att undvika polisens lista: ”Idrott kan vända trenden” Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen I Växthuskafét frodas både blommor och integration

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.