HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

RCB:s privatvärdar i Göteborg vill höja hyran

Göteborg RCB Fastighetsutveckling företräder en rad privatvärdar i Göteborg och yrkar på att höja hyrorna med mellan 1,5 och 4 procent. Nästa vecka inleds förhandlingar med Hyresgästföreningen.
Foto: Gustaf Görfelt
Balders bestånd på Långströmsgatan är en av de fastigheter som förhandlas av RCB.

I Göteborg företräder RCB bland annat KAB, Svanström Fastigheter, Varbergs Stenfastigheter, Terner och delar av av Ivar Kjellbergs, Balders och Skandia Fastigheters bestånd. Totalt omkring 3 000 lägenheter.

Det är ett spretigt bestånd och hyresuppgörelserna brukar alltid vara kraftigt differentierade, med olika höjningar för olika hus.

Läs ocksåNya hyror klara hos Göteborgs privatvärdar

I förra årets förhandlingar landade slutresultatet på mellan 0,8 och 1,8 procent.

I år kräver RCB höjningar mellan 1,5 och 4 procent.

Carl-Johan Bergström är förhandlingschef på Hyresgästföreningen Västra Sverige. Han säger att det är omöjligt att ge ett omdöme om yrkandet i nuläget.

Läs ocksåGrannens störningar tvingar Sofia att flytta: "Jag orkar inte mer"

– Det får vi se nästa vecka. Vi har inte fått något fastighetsvis yrkande än. Ligger de flesta nära 1,5 procent är det ganska rimligt. Ligger de flesta däremot närmare 4 procent är det väldigt högt, säger han.

RCB Fastighetsutveckling är ett mindre ombud som växte i samband med Fastighetsägarna GFR:s stora strandning av förhandlingarna 2016, när flera värdar valde att lämna GFR.

LÄS MER:

Läs ocksåToppchefer på Balder åtalas för grova insiderbrott

Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland – hela listan

Läs också Fastighetskungen frias från åtal om folkbokföringsbrott Balders ägare inför rätta – skrev sig och familjen på kontoret

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.