Annons

Region Aros-Gävle får extra miljoner

Gävleborg Region Aros-Gävle kommer under tre år att satsa extra på att ge svar, råd och stöd till dem vars bostäder ska renoveras. Riksförbundet står för de 2,5 miljoner satsningen kostar.

Totalt satsar Hyresgästföreningen 25 miljoner kronor för att bistå medlemmar vars bostäder ska renoveras eller byggas om under de närmaste åren. Region Aros-Gävle sökte och har nu fått 2,5 miljoner av dessa pengar.

– Det är jättekul, vi fick den del av riksförbundets pengar som vi sökt och vi hoppas kunna komma igång med rekryteringen snarast, säger regionchefen Johan Pelling.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tanken är att pengarna ska användas för att under tre år ha en anställd som ska svara på frågor och ge råd och stöd i allt som händer när bostäder renoveras och byggs om. Det är ännu inte bestämt var den anställde kommer att jobba men det troliga är att det blir på Västerås- eller Uppsalakontoret.

Annons

Personen kommer att jobba för alla regionens medlemmar och även arbeta proaktivt, säger Johan Pelling:

– Vi behöver ligga steget före, redan när planerade renoveringsarbeten ligger på bolagens ritbord måste vi vara igång. Och tack vare de här pengarna kan vi göra det. Det kan till exempel handla om att starta arbetsgrupper och att informera hyresgästerna i mycket god tid om vad som kommer att ske.

Annons
Läs ocksåKvinna satte in kök till inneboende – förlorar hyresrätt: "Tycker att det var hårt"
Läs också Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars” Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.