HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Region Aros-Gävle får extra miljoner

Gävleborg Region Aros-Gävle kommer under tre år att satsa extra på att ge svar, råd och stöd till dem vars bostäder ska renoveras. Riksförbundet står för de 2,5 miljoner satsningen kostar.

Totalt satsar Hyresgästföreningen 25 miljoner kronor för att bistå medlemmar vars bostäder ska renoveras eller byggas om under de närmaste åren. Region Aros-Gävle sökte och har nu fått 2,5 miljoner av dessa pengar.

– Det är jättekul, vi fick den del av riksförbundets pengar som vi sökt och vi hoppas kunna komma igång med rekryteringen snarast, säger regionchefen Johan Pelling.

Läs ocksåMånga betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningenJulia Lagerman på en grönskande innergård under ett träd. Julia protesterade och slapp flytträkning

Tanken är att pengarna ska användas för att under tre år ha en anställd som ska svara på frågor och ge råd och stöd i allt som händer när bostäder renoveras och byggs om. Det är ännu inte bestämt var den anställde kommer att jobba men det troliga är att det blir på Västerås- eller Uppsalakontoret.

Personen kommer att jobba för alla regionens medlemmar och även arbeta proaktivt, säger Johan Pelling:

– Vi behöver ligga steget före, redan när planerade renoveringsarbeten ligger på bolagens ritbord måste vi vara igång. Och tack vare de här pengarna kan vi göra det. Det kan till exempel handla om att starta arbetsgrupper och att informera hyresgästerna i mycket god tid om vad som kommer att ske.

Läs ocksåMinisterns luddiga besked om renovräkningarna: ”En viktig diskussion”
Läs också Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.