Annons

Regionen möter riksdagsledamöter

Gävleborg Bostadspolitiken står just nu högst upp på mångas agendor. I region Aros-Gävle har man gjort en extra satsning på att nå de tre länens riksdagsledamöter.
Bildtext: Johan Lindahl, utredare och förhandlingschef Mårten Gulin, träffade Anders Schröder, mitten, miljöpartistisk riksdagsledamot från Gävle på Hyresgästföreningens Gävlekontor. Foto: LENA MATTSSON

 De politiska blocken diskuterar bopolitik med varandra och även marknadens parter, Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna, möts nu regelbundet för att bland annat diskutera hur hyressättningen ska se ut i framtiden. Dessutom har Hyresgästföreningen i Aros-Gävle har nu alltså vänt sig direkt till länens riksdagsledamöter.

– Mycket står på spel och förändringar kan komma mycket snabbt, därför passar vi på att träffa så många av regionens riksdagsledamöter som möjligt just nu, säger Johan Lindahl, kommunikatör och bostadspolitisk utredare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Knappt hälften av riksdagsledamöterna har sagt ja till att träffa företrädare för Hyresgästföreningen, 15 av 33. Sverigedemokraternas ledamöter har inte fått erbjudandet om att höra Hyresgästföreningens syn på byggande och hyresförhandlingar.

– Vi träffar också andra politiker och fackliga företrädare och vi gör det utifrån den specifika situationen i respektive län och ort. Tanken är inte att fastna i argumentationer där vi är oense utan att presentera fakta, säger Johan Lindahl.

Annons

Två av de faktiska förhållanden som gäller är enligt regionen att det enda som kan lösa bostadskrisen är investeringsstöd och statliga lånegarantier:

Läs ocksåNu kan lagen ändras – hårdare tag mot kriminella och deras föräldrarGunnar Strömmer, moderat justitieminister

– Marknadshyror ökar inte byggandet, det vet vi och få har råd att ens efterfråga nybyggda lägenheter i dag.

Hittills har Johan Lindahl tillsammans med regionens chef Johan Pelling och/eller förhandlingschefen Mårten Gulin träffat tio riksdagsledamöter.

Annons
Läs också Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby Vill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris" Tvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.