Annons

Regioner ser över fritidspengar

Nyheter I kölvattnet av Hem & Hyras granskning ser nu två av Hyresgästföreningens regioner över alla redovisningsrutiner och avtal för boinflytande- och fritidsmedel.​

​Det är regionerna Småland-Blekinge och Öst som nu tillsatt en utredning för att ta reda på hur redovisningen av pengarna kan effektiviseras.

Annons
I dag är redovisningsansvaret fördelat på en stor mängd människor och rutinerna ser därför mycket olika ut, enligt Silla Odhnoff, enhetschef för lokalt utvecklingsarbete i de båda regionerna.
I framtiden ska det gå att få fram exakt vad varje krona har gått till och vilken verksamhet den genererat.
 
Är det inte så idag?
– Jo, på de flesta ställen. Men bolagen har olika krav på redovisning och det finns inte alltid en sammanställning över verksamheten. Men allting bokförs så alla pengar går att spåra även i dag, säger Silla Odhnoff.
Rutinerna ska nu samordnas i regionerna så att varje hyresgäst ska kunna ta del av likartade uppgifter om hur pengarna används.
 
Vad har Hem & Hyras granskning spelat för roll i beslutet?
– Det här arbetet påbörjades redan i augusti så att ni skrev om det har inte haft någon betydelse, säger Silla Odhnoff.
Utredningen ska vara klar innan årsskiftet.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Kattoaletten blev en ny picknickplats De räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön Sänkt betyg för hyresvärdar i Västsverige Sidra från Motala får träffa sin hyresvärd vid kastanjen Läxhjälp prio när hyresgäster i Biskopsgården får bestämma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.