HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Regionstyrelsen tränas i civilkurage

Uppsala Hallå där … Anna Johansson Dahl, verksamhetsutvecklare i region Aros-Gävle, som ska träna regionstyrelsen i civilkurage vid två tillfällen under våren.

Varför det?

– Från regionens sida fanns det ett intresse att göra något praktiskt utifrån Hyresgästföreningens värdegrund, som alla kan ta del av. Det är med civilkurage som med allt annat, man måste träna på det för att bli bättre. Jag jobbade tidigare på en organisation som heter Vardagens civilkurage och är tränare i civilkurage.

Läs ocksåSå byggs Tidaholmsmodellen: ”Ska bli tryggast i Sverige”
Anna Johansson Dahl

Hur övar man på det?

– Vi tränar på att ingripa i olika situationer som kan uppstå genom att testa olika tekniker. Under måldialogen tränade vi på att hantera rasism, till exempel om någon på ett bostadsmöte säger att hen inte tycker att invandrare ska använda tvättstugan ”för att de inte städar efter sig” – hur ingriper man då?  Man kan också träna på sådant som härskartekniker och personkonflikter.

Vad händer sen?

Läs ocksåSigrid flydde från våldet: ”Terapi att hjälpa andra”

– Tanken är att alla verksamhetsutvecklare ska tränas i civilkurage, för att själva kunna använda metoden. Alla föreningsstyrelser ska också utbildas.

Läs också Nya ägaren höjde hyran felaktigt – hyresgästen Ann-Sofie: "De nonchalerar oss" Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen Valet och vi:et i fokus under regionfullmäktige - två kritiska motioner röstades ner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.