HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rikshem bygger nytt i Hageby

Norrköping Rikshem övertar Boet Bostads byggprojekt i Hageby i Norrköping. I kvarteret Dörren kommer fyra hyreshus uppföras med totalt 132 lägenheter.
Foto: Rikshem/NCC
Så ser skisserna ut på de nya hyreshusen i Hageby.

Förra året vann företaget Boet Bostad Utveckling markanvisningen för att bygga fyra flerfamiljshus i kvarteret Dörren i stadsdelen Hageby i Norrköping. Nu har projektet sålts vidare till hyresvärden Rikshem.

— Det blir första nyproduktionen för vår del i Norrköping. Det känns positivt att vi kan tillföra så många nya lägenheter i Hageby, säger Christofer Bernebring, regionchef på Rikshem.

Läs ocksåDjurparkstur lockade 1 300 hyresgäster

De 132 lägenheterna kommer att byggas av NCC på en tidigare parkeringsplats utmed Hagebygatan. Två av husen byggs i åtta våningar med rött tegel, medan de andra två byggs i tre våningar med putsade fasader i ljusa nyanser. Utöver bostadshusen kommer NCC även ordna drygt 200 nya parkeringsplatser i området.

— Byggstarten kommer att bli nu under september och bostäderna ska stå klara för inflyttning under 2019, säger Marcus Sandlund, affärsområdeschef på NCC.

Husen kommer bestå av 42 stycken ettor, 44 stycken tvåor och 46 stycken treor. Enligt Rikshem kommer lägenheterna vara yteffektiva och ha en hög standard där nästan alla får balkong. Men vad hyrorna landar på är ännu inte klart.

Läs ocksåRikshems hyror klara i Uppsala

— I början av nästa år kommer vi att kunna berätta mer när vi släpper lägenheterna för intresseanmälningar, förklarar Christofer Bernebring.

Läs också Sanerade vägglöss på egen hand – blev uppsagd "Rikshem känns tryggt och bra" Rikshem vill rusta upp i Ektorp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.