Annons

Rikshem köper Wallenstams lägenheter i Helsingborg

Nyheter Rikshem köper 540 lägenheter i Helsingborg. Därmed har deras bestånd i kommunen på kort tid växt till cirka 2 000 lägenheter.

Rikshem köper Wallenstams fastigheter som ligger på attraktiva lägen i bland annat centrum, på Tågaborg och Slottshöjden. Sista september sker ägarbytet. Det har bara gått några veckor sedan det blev känt att Rikshem köper Heimstadens bestånd. Totalt blir beståndet i Helsingborg därmed cirka 2 000 lägenheter.

Finns det inte en risk att ni växer för fort?
– Nej, det ser jag ingen risk med. Vi har väl inarbetade rutiner som vi applicerar på nya orter där vi etablerar oss. Det är också bra att ha en viss volym i en stad, säger Ola Svensson, regionchef på Rikshem.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Wallenstam skriver på torsdagen i ett pressmeddelande att värdet på fastigheterna som säljs i Helsingborg är 858 miljoner kronor. Försäljningen är en del av bolagets omprioriteringar av sitt fastighetsinnehav. Wallenstam behåller också fastigheter som är under om- eller nyproduktion. Fortsätter enligt plan gör till exempel nyproduktionen i Laröd och Mariastaden med totalt 220 lägenheter.

Läs här mer och Rikshems framfart i Helsingborg, med bland annat en kommentar från Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Fick 490 000 via Swish – bolag åker på skattesmäll efter hotelluthyrning Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Ockerhyror och polisrazzior – nu stoppar Wallenstam kritiserad företagsuthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.