HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rikshem köper Wallenstams lägenheter i Helsingborg

Nyheter Rikshem köper 540 lägenheter i Helsingborg. Därmed har deras bestånd i kommunen på kort tid växt till cirka 2 000 lägenheter.

Rikshem köper Wallenstams fastigheter som ligger på attraktiva lägen i bland annat centrum, på Tågaborg och Slottshöjden. Sista september sker ägarbytet. Det har bara gått några veckor sedan det blev känt att Rikshem köper Heimstadens bestånd. Totalt blir beståndet i Helsingborg därmed cirka 2 000 lägenheter.

Finns det inte en risk att ni växer för fort?
– Nej, det ser jag ingen risk med. Vi har väl inarbetade rutiner som vi applicerar på nya orter där vi etablerar oss. Det är också bra att ha en viss volym i en stad, säger Ola Svensson, regionchef på Rikshem.

Annons
Läs ocksåÄr du länge i källaren - då kan larmet gå

Wallenstam skriver på torsdagen i ett pressmeddelande att värdet på fastigheterna som säljs i Helsingborg är 858 miljoner kronor. Försäljningen är en del av bolagets omprioriteringar av sitt fastighetsinnehav. Wallenstam behåller också fastigheter som är under om- eller nyproduktion. Fortsätter enligt plan gör till exempel nyproduktionen i Laröd och Mariastaden med totalt 220 lägenheter.

Läs här mer och Rikshems framfart i Helsingborg, med bland annat en kommentar från Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Självförsörjande på el – men hyresgästernas räkning rusar 650 procent Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg Hyresgästen Erik: "Rikshem ville ha 700 spänn för en 20 år gammal toasits"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.