HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rikshem undersöker tryggheten i sina områden

Västerås Med en gps ska hyresgäster i Rikshems bostadsområden hjälpa till att kartlägga otrygga platser. Västerås är en av de utvalda orterna i Rikshems projekt Trygghetskollen.
Foto: Monika Steczkó
Med en gps ska hyresgäster i Rikshems bostadsområden i Västerås hjälpa till att kartlägga otrygga platser, bland annat på Pettersberg.

Projektet pågår mellan den 30 september och den 20 oktober. Hyresgästerna har fram till idag på sig att anmäla sig.

-Vi hoppas att det finns ett stort intresse, så att vi får mycket data att jobba med, säger Linda Forsell, fastighetschef på Rikshem i Västerås.

Läs ocksåHyresgäst - så kan du få miljövänlig elmiljövänlig el

Den som anmäler sig utrustas med en gps-knapp som man ska trycka på så fort man känner sig otrygg. Via en app markeras platsen på en karta. När projektet är slut får Rikshem en bild av var i bostadsområdena som hyresgästerna upplever otrygghet. Tanken är att Rikshem ska sätta in åtgärder beroende på vad som kommer fram i kartläggningen.

-Det kan handla om att folk tycker att det är för mycket buskage eller att det är för mörkt på parkeringsplatser, säger Linda Forsell.

I Västerås har Rikshem bostäder på Vetterstorp, Gideonsberg, Odensvi, Pettersberg, Lillåudden och
Öster Mälarstrand.

Läs ocksåSolceller – nu vill hyresvärdarna satsaSolceller

Förutom Västerås har Helsingborg, Kalmar, Norrköping, Östersund, Umeå och Luleå valts ut att vara med i projektet.

Läs också Samtal om trygghet och kärlek ska stärka granngemenskapen Rikshem satsar på tryggare bostadsområden Människor i lägenhet är mer oroliga över våld och droger

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.