HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rikshem undersöker tryggheten i sina områden

Västerås Med en gps ska hyresgäster i Rikshems bostadsområden hjälpa till att kartlägga otrygga platser. Västerås är en av de utvalda orterna i Rikshems projekt Trygghetskollen.
Foto: Monika Steczkó
Med en gps ska hyresgäster i Rikshems bostadsområden i Västerås hjälpa till att kartlägga otrygga platser, bland annat på Pettersberg.

Projektet pågår mellan den 30 september och den 20 oktober. Hyresgästerna har fram till idag på sig att anmäla sig.

-Vi hoppas att det finns ett stort intresse, så att vi får mycket data att jobba med, säger Linda Forsell, fastighetschef på Rikshem i Västerås.

Läs ocksåHär är butiken där ingenting kostar: "Varsågod"återbruk butik

Den som anmäler sig utrustas med en gps-knapp som man ska trycka på så fort man känner sig otrygg. Via en app markeras platsen på en karta. När projektet är slut får Rikshem en bild av var i bostadsområdena som hyresgästerna upplever otrygghet. Tanken är att Rikshem ska sätta in åtgärder beroende på vad som kommer fram i kartläggningen.

-Det kan handla om att folk tycker att det är för mycket buskage eller att det är för mörkt på parkeringsplatser, säger Linda Forsell.

I Västerås har Rikshem bostäder på Vetterstorp, Gideonsberg, Odensvi, Pettersberg, Lillåudden och
Öster Mälarstrand.

Läs ocksåNorrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?

Förutom Västerås har Helsingborg, Kalmar, Norrköping, Östersund, Umeå och Luleå valts ut att vara med i projektet.

Läs också Allt du behöver veta om skyddsrummen där du bor - kommun för kommun Galina väger sina sopor för klimatet – detta chockade henne mest Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.