HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rikshems hyror klara i Uppsala

Uppsala Det drog ut på tiden men nu är hyresförhandlingarna mellan Rikshem och Hyresgästföreningen äntligen avslutade. Hyrorna höjs retroaktivt från den 1 maj med 1,9 respektive 1,5 procent.
Foto: Niklas Lundengård/Monika Steczkó
Hyresgästföreningens Lena Jansson Nordin har förhandlat klart hyrorna med Rikshem i Uppsala.

Efter sex månader av förhandlingar är hyrorna för Rikshems cirka 3500 hyresgäster i Uppsala färdigförhandlade. Höjningen på 1,5 procent gäller för ombyggda och renoverade fastigheter medan 1,9 procent gäller för resterande lägenheter.

Rikshem gick in i förhandlingarna med ett yrkande på 3,5 procent från och med den 1 januari, men efter månader av förhandlingar landade alltså uppgörelsen på de lägre procentsatserna.

Läs ocksåHyresgäst vägrade hyreshöjningar i 13 år - nu kommer smällen

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Lena Jansson Nordin beskriver förhandlingsläget som tufft. Hon är glad för att parterna till slut lyckades komma överens och att ärendet inte behövde gå vidare till hyresnämnden, vilket enligt henne hade blivit mindre gynnsamt för hyresgästerna.

Den försenade överenskommelsen innebär att hyresgästerna drabbas av retroaktiv hyreshöjning. Hyreshöjningen för maj månad läggs på hyresavin för juni.

Förhandlingarna om studenthyrorna pågår fortfarande.

Läs ocksåHård kritik mot höga hyreskrav i omsorgsboenden - "Vansinne"
Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.