Annons

Riskerar sitt hyreskontrakt efter sopslarv

Limhamn Fester, sena hyresinbetalningar och sopslarv. Nu riskerar hyresgästen i Limhamn att tvingas lämna sitt hem.

Redan 2015 var hyresgästens ärende föremål för hyresnämnden. Då fick han bo kvar trots försenade hyresinbetalningar. Men hyrorna har fortsatt att betalas in sent och mannen har dessutom stört sina grannar så nu vill hyresvärden bli av med honom.

I en ansökan till hyresnämnden menar hyresvärden att hyresgästen stört sina grannar genom att ha lägenhetens dörren öppen, ibland nattetid. Hyresgästen sitter på toaletten och duschar vilket enligt hyresvärden utgör ”en stor fara för skador på fastigheten och är inte acceptabelt”. Tillika har hyresgästen för vana att slänga glasflaskor i sopnedkastet, vilket medför både oljud och risker för personalen på grund av glasskärvor och splitter i soprummet. Nu har hyresvärden sagt upp hyresgästen och fallet kommer att prövas av hyresnämnden.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.