HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rökfläckar i Halmstad ska undersökas närmare

Halmstad Hyresgästen vill ha ersättning för grannens brandrök. Men hyresvärden ville istället renovera lägenheten med pengar ur underhållsfonden. Nu har parterna mötts i hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg
Efter förhandlingar i hyresnämnden försäkrar hyresvärden att hyresgästen inte ska behöva betala för grannens brandrök.

Hem & Hyra har tidigare berättat om en kvinna i Halmstad som vill ha ersättning för brandskador i sin hyresrätt. Enligt hyresgästen ska skadorna ha orsakats av en brand i grannens lägenhet. Hyresgästen klagar bland annat på fläckar i taket och en skadad ytterdörr.

Värden hävdade att skadorna inte hade med branden att göra. Om kvinnan ville att fläckarna skulle målas över skulle pengar tas från lägenhetens underhållsfond.

Läs ocksåHyresgäst vill få ersättning för grannens brandrök

När parterna möttes i hyresnämnden lovade värden att hyresgästen inte skulle hållas ansvarig för fläckar i taket som orsakats av branden. Hyresvärden meddelar även att de ska utföra en ny besiktning av kvinnans lägenhet.

Läs också Vd:n tror inte på lågprisrust Halmstadvärd lyckas höja hyran – men inte så mycket Hyresgäst i Helsingborg hotar att slå barn Robert Dicksons stiftelse får lov att renovera i Annedal

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.