Annons

Rökfläckar i Halmstad ska undersökas närmare

Halmstad Hyresgästen vill ha ersättning för grannens brandrök. Men hyresvärden ville istället renovera lägenheten med pengar ur underhållsfonden. Nu har parterna mötts i hyresnämnden.
Foto: Gry Ellebjerg
Efter förhandlingar i hyresnämnden försäkrar hyresvärden att hyresgästen inte ska behöva betala för grannens brandrök.

Hem & Hyra har tidigare berättat om en kvinna i Halmstad som vill ha ersättning för brandskador i sin hyresrätt. Enligt hyresgästen ska skadorna ha orsakats av en brand i grannens lägenhet. Hyresgästen klagar bland annat på fläckar i taket och en skadad ytterdörr.

Värden hävdade att skadorna inte hade med branden att göra. Om kvinnan ville att fläckarna skulle målas över skulle pengar tas från lägenhetens underhållsfond.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

När parterna möttes i hyresnämnden lovade värden att hyresgästen inte skulle hållas ansvarig för fläckar i taket som orsakats av branden. Hyresvärden meddelar även att de ska utföra en ny besiktning av kvinnans lägenhet.

Annons
Läs också Hyresgäst vill få ersättning för grannens brandrök Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.