Annons

Hyresgäst vill få ersättning för grannens brandrök

Halmstad Hyresgästen larmade när grannens lägenhet började brinna. Nu menar hon att tacken för hennes insats är att hon måste betala för rökskador ur den egna underhållsfonden.
En cigarett som ligger och pyr. MKB i Malmö betraktar rökskador som skadegörelse.
Foto: Pixabay
Branden i grannens lägenhet ska ha startat när en cigarettfimp glömts kvar i soffan.

En kvarglömd fimp orsakade i höstas en lägenhetsbrand i Halmstad. Grannen i lägenheten ovanför hävdar att det var hennes förtjänst, tack vare snabb larmning, att inte hela hyreshuset brann ner.

Enligt kvinnan vällde röken in även i hennes lägenhet och missfärgade både dörr och tak. Men när hon vände sig till sin hyresvärd för att få taket ommålat blev svaret att målningen skulle finansieras genom pengar ur hennes underhållsfond.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Jag är helt oskyldig, jag larmade och räddade hela huset. Min dörr är också svart. Men varför ska jag stå för detta”, skriver hyresgästen till hyresnämnden.

Annons

Hyresvärden menar att anledningen till att de hänvisar till underhållsfonden är att skadorna i taket inte anses ha med branden att göra. Värden uppger att de kort efter grannens brand besökte kvinnans lägenhet och kostaterade att någon ommålning av hennes tak inte behövdes.

I slutet av maj möts parterna i hyresnämnden.

Annons
Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.