HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Så ska fler lockas till gratis simskola

Kristianstad Första juli drar Hyresgästföreningen igång gratis simskola på Gamlegården i Kristianstad. Med nya grepp ska fler lockas hit.

Förra året var eleverna i simundervisningen färre än föregående år. 29 deltog i jämförelse mot minst ett 50-tal, och det trots att ambitionen var att öka antalet. I år tas nya tag och en del nya grepp:

Simundervisningen förläggs på eftermiddagarna så att den inte krockar med ett populärt kollo i närheten.
Information har gått ut också på arabiska och somaliska, som talas av många i området.
Finns det önskemål om en grupp med enbart flickor ordnas det.

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

Badet är ett samarbete mellan det kommunala bostadsbolaget ABK, Hyresgästföreningen och kultur- och fritidsförvaltningen i Kristianstad. ABK äger anläggningen och Hyresgästföreningen hyr in badvakter och simskolelärare av Tivolibadet.
Simkunnighet är viktigt och på Gamlegården är den lägre än på andra håll. Det är mycket bra att vi kan erbjuda en simskola. Det tycker vi alla inblandade, säger Hans Åkerhjelm, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Simskolan börjar första juli och avslutas fyra veckor senare med ett glass- och ballongkalas.
Vi hoppas på en härlig solig sommar med många simskolebarn, säger Hans Åkerhjelm.

Läs från förra året: Bra badsäsong men färre simskoleelever

Läs ocksåHyresförhandlingar hemma vid köksbordet - nu väntar stegvis återgång till det nya normala
Läs också Så blev pisstunneln en selfiedröm Grannar spelar in varandra med mobilen: "Ibland blir det alldeles fel" Se hit hyresgäst - här är bilderna som berättar din historia

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.