Annons

Så ska fler lockas till gratis simskola

Kristianstad Första juli drar Hyresgästföreningen igång gratis simskola på Gamlegården i Kristianstad. Med nya grepp ska fler lockas hit.

Förra året var eleverna i simundervisningen färre än föregående år. 29 deltog i jämförelse mot minst ett 50-tal, och det trots att ambitionen var att öka antalet. I år tas nya tag och en del nya grepp:

Simundervisningen förläggs på eftermiddagarna så att den inte krockar med ett populärt kollo i närheten.
Information har gått ut också på arabiska och somaliska, som talas av många i området.
Finns det önskemål om en grupp med enbart flickor ordnas det.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Badet är ett samarbete mellan det kommunala bostadsbolaget ABK, Hyresgästföreningen och kultur- och fritidsförvaltningen i Kristianstad. ABK äger anläggningen och Hyresgästföreningen hyr in badvakter och simskolelärare av Tivolibadet.
Simkunnighet är viktigt och på Gamlegården är den lägre än på andra håll. Det är mycket bra att vi kan erbjuda en simskola. Det tycker vi alla inblandade, säger Hans Åkerhjelm, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen.

Annons

Simskolan börjar första juli och avslutas fyra veckor senare med ett glass- och ballongkalas.
Vi hoppas på en härlig solig sommar med många simskolebarn, säger Hans Åkerhjelm.

Läs från förra året: Bra badsäsong men färre simskoleelever

Annons
Läs ocksåCharlotte sa åt sin granne att sopsortera – blev slagen med en kvastEn kvinna som står i ett soprum och tittar på en sopkvast som hon håller i.
Läs också Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Per fick pengar tillbaka – så kan du upptäcka om din värd höjer hyran utan att förhandla Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.