Annons

Så ska matsnyltarna bland studenter stoppas

Kristianstad Nu tror ABK att de kan ha hittat receptet för att stoppa matsnyltarna i studentkorridoren. Ett eget kylskåp på rummet.

Ett urdrucket mjölkpaket, försvunnet korvpålägg. Mat kan ganska lätt försvinna från köket i studentkorridoren. Därför installerar det kommunala bostadsbolaget ABK nu kyl- och frysskåp i de enskilda rummen där studenterna tryggt kan förvara sin mat.

Det är inte bara matstölder som det kan muttras om bland studenterna utan också städningen- eller den som aldrig blir av i köket eller andra gemensamma utrymmen. ABK:s recept blir att städning av de gemensamma utrymmena får ingå i hyran. Det är 20 studentkorridorsrum på Fältvägen i Kristianstad som får denna extra service i samband med att lokalerna fräschas upp.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Vad kostar det då? Jo, hyran går från 2 719 kronor till 3 032 kronor.
– Vi hoppas att studenterna tycker det är värt det och nappar. Det här är ett försök och slår det väl ut kan det bli aktuellt i andra studentlägenheter, säger Jonas Rosenberg, informationsansvarig på ABK.

Annons
Läs också Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Hyresgästen Leif om höjningen: "Jag klarar det men andra kan få problem" Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Svårt att få korridorer uthyrda - Studenter: "Sänk hyran"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.