HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Så ska närvaron öka i kvarteren

Halland Vara mer närvarande i kvarteren. Öka hyresgästernas inflytande vid ombyggnader. I helgen klubbades regionens verksamhetsplan för 2016.
På lördagens samlades förtroendevalda från norra Skåne och södra Halland för att klubba vad som ska prioriteras under nästa år.

Förbundsordförande Marie Linder var på plats när Region norra Skåne (med södra Halland) höll höstens fullmäktigemöte på lördagen. Hon poängterade att Hyresgästföreningen kan spela en stor roll för migrationen och att hälsa nyanlända välkomna i bostadsområdena.

− Vi ska våga ställa upp för alla människors lika värde och rätt. Vi kan göra mycket ute i våra bostadsområden.

Läs ocksåDystra kartläggningen: Inga stöd till hyresgäster att vänta – politikerna håller i pengarna

Verksamhetsplanen med tre fokusområden klubbades av församlingen: Mer lokal närvaro, öka hyresgästernas inflytande vid ombyggnader och stärka arbetet med den lokala bostadspolitiken.

De lokala hyresgästföreningarna ska ges stöd med saker som att genomföra trygghetsvandringar och gårdsmöten och föreningen ska söka upp hyresgäster i olika områden för att ta reda på vad de tycker om sitt boende. Ett annat exempel är att göra områdesbesiktningar i utvalda fastighetsbestånd.

Även regionens budget klubbades. Intäkter på 58 miljoner och ett nollresultat efter kostnader, avskrivningar, räntor och skatt.

Läs ocksåHyresgäster mer missnöjda med bostadspolitiken: ”Finns röster att vinna”Marie Linder, Riksdagen, val 2022
Läs också Sex ägarbyten och ombildningar till bostadsrätter: ”Uppenbar risk för spekulationer” Minusbudget klubbad i region Västra Sverige – ombildningar och renovräkning i fokus Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.