HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sabo: Regeringens byggmål är alldeles för lågt

Nyheter Det behövs 436 000 nya lägenheter på sex år, visar en ny beräkning som Sabo har låtit göra.

Allmännyttans branschorganisation anser att regeringens mål på 250 000 lägenheter är alldeles för lågt satt.

 ”Det är ett ambitiöst mål, men ändå inte tillräckligt för att matcha befolkningsökningen och ta igen det ’byggunderskott’ som uppkommit under en lång rad år.” skriver Sabo i ett pressmeddelande som kom i samband med årskongressen häromdagen.

Läs ocksåSå länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 årJeannette René de Vreede köade i tio år för sin drömlägenhet intill Trollhätte Kanal.

 Medlemsföretagen har planerat att bygga 50 000 hyreslägenheter fram till med 2020, men Sabo vill att målet höjs till 75 000.

 ”En avgörande förutsättning för att nivån ska kunna höjas till 75 000 är att kommunerna snabbt kan tillhandahålla ett brett utbud av detaljplanelagd och byggklar mark. Staten har också ett ansvar för att underlätta planprocessen. Något som kräver både politisk vilja och nödvändiga resurser.” skriver Sabo i pressmeddelandet.

Läs också Gustavs hyra skulle chockhöjas: "Jag hade inte kunnat bo kvar" Lycksökare utnyttjar akut bostadsbrist: "Grogrund för huliganer" Hannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva” Gravida Maria om sitt korttidskontrakt: ”Glad bara jag inte behöver flytta under förlossningen”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.