Annons

Sabo: Regeringens byggmål är alldeles för lågt

Nyheter Det behövs 436 000 nya lägenheter på sex år, visar en ny beräkning som Sabo har låtit göra.

Allmännyttans branschorganisation anser att regeringens mål på 250 000 lägenheter är alldeles för lågt satt.

 ”Det är ett ambitiöst mål, men ändå inte tillräckligt för att matcha befolkningsökningen och ta igen det ’byggunderskott’ som uppkommit under en lång rad år.” skriver Sabo i ett pressmeddelande som kom i samband med årskongressen häromdagen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

 Medlemsföretagen har planerat att bygga 50 000 hyreslägenheter fram till med 2020, men Sabo vill att målet höjs till 75 000.

Annons

 ”En avgörande förutsättning för att nivån ska kunna höjas till 75 000 är att kommunerna snabbt kan tillhandahålla ett brett utbud av detaljplanelagd och byggklar mark. Staten har också ett ansvar för att underlätta planprocessen. Något som kräver både politisk vilja och nödvändiga resurser.” skriver Sabo i pressmeddelandet.

Annons

Läs också Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Lättare få lägenhet om du har släkting på bostadsbolaget: "Korruptionsrisk" Tranemobon Bengt fajtas för sin tomma lya i Göteborg - "Rena rama Nordkorea" Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.