Annons

Sägs upp för svart uthyrning

Göteborg Under fem år hyrde mannen en lägenhet på Hisingen, men hela tiden var han skriven på en annan adress med sin fru. I stället hyrde han ut till andra. Nu sägs han upp.

Saken uppdagades förra året, efter att en granne kontaktat fastighetsägaren Bostadsbolaget. Grannen var trött på att olika personer hela tiden flyttade in och ut ur lägenheten.

När Bostadsbolaget kontrollerade saken upptäckte de att den medelålders man som hyrt lägenheten sedan 2010 i själva verket var folkbokförd med sin familj på en annan adress, en bostadsrätt som hans fru köpt redan 2008.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

I stället hade fyra andra personer omväxlande varit skrivna i hyreslägenheten. Boendeperioderna har varierat mellan knappt ett år och tre och ett halvt år.

Mannen själv folkbokförde sig i hyresrätten först när Bostadsbolaget började ifrågasätta om han verkligen bodde där. Han har hävdat att han inte alltid kan bo ihop med sin fru och därför använt lägenheten i perioder.

Annons

Att han låtit andra personer skriva sig på adressen beror på att de enbart behövt en postadress eller att de varit desperata. I ett fall hävdar han att han haft tillstånd av Bostadsbolaget att hyra ut åtminstone en del av perioden. Han har dock inte kunnat visa papper på detta och enligt bolaget har han inte haft något tillstånd alls.

Läs ocksåGav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp

Grannen som anmälde mannen har vittnat inför hyresnämnden om att han aldrig sett mannen vid lägenheten. Istället har en rad andra personer bott där.

Hyresnämnden bedömer grannens vittnesmål som mycket trovärdigt. I kombination med utdragen ur folkbokföringsregistret visar det att mannen inte har något behov av lägenheten. I stället har han hyrt ut den i andra hand utan tillstånd, anser hyresnämnden. Nämnden bifaller därför Bostadsbolagets begäran att säga upp mannen.

Annons
Läs också Nytt övervakningssystem ska avslöja personer som hyr ut i andra hand Allvarligt angrepp av ohyra avslöjat av polis – hyresvärden: ”Ovanligt svår situation” Misshandlades grovt av grannen – nära att själv bli vräkt Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.