Annons

Samarbete ska hjälpa bostadssökande

Linköping Det ska bli lättare för personer som har svårt att lösa boendefrågan på egen hand att få hjälp i Linköping. Detta genom ett stärkt samarbete mellan kommun och hyresvärdar.

Kommunstyrelsen i Linköping får ett tilläggsanslag för att skapa vad man kallar för ”en väg in” till bostad för utsatta grupper. 2016 får kommunstyrelsen ett tillskott på 1,5 miljoner kronor ur den kommunala kassan och nästa år blir beloppet 1,6 miljoner kronor. Detta enligt ett pressmeddelande från Linköpings kommun.

Pengarna ska gå till att underlätta för grupper som kommunen enligt lag har ansvar för att hjälpa med bostad. Det handlar till exempel om personer med bosociala behov och ensamkommande flyktingbarn.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Redan i dag finns ett samarbete mellan kommunen och kommunala och privata hyresvärdar, men detta ska nu stärkas. Organisation och samarbetssätt ska ses över. Pengarna ska bland annat gå till att finansiera två nya tjänster.

Annons
Läs också Dyr nota när middagen for i golvet: "Jag fick panik" Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt Elaine drabbades av nyckelkaos - soporna samlades på hög

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.