Annons

Samlande hyresgäst i Mölndal får bo kvar

Mölndal Kvinnans lägenhet är så överfull med kläder och föremål att det inte går att nå det ena sovrummet. Till det andra kan man bara öppna dörren. Bostadsrättsföreningen hon hyr av vill säga upp henne, men hyresnämnden säger nej.

Kvinnan sover i vardagsrummet eftersom inget av sovrummen går att använda.

Bostadsrättsföreningen anser att hennes lägenhet utgör en sanitär olägenhet. I trapphuset intill har det förekommit både kackerlackor och ett brandtillbud. Om något sådant skulle inträffa i kvinnans uppgång skulle det inte gå att åtgärda, hävdar föreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Dessutom har det blivit en vattenskada i kvinnans badrumstak. Men hon har inte velat ge tillträde till bostaden så att detta kunnat åtgärdas. Det är också omöjligt att genomföra renoveringar i lägenheten så länge den är proppfull med saker, hävdar föreningen.

Bostadsrättsföreningen har tidigare sagt upp kvinnans hyresavtal för att lägenheten varit så belamrad, men tagit tillbaka uppsägningen i hopp om att det skulle bli bättre. Kvinnan har lovat att åtgärda röran, men sedan har inget hänt.

Annons

Kvinnan protesterar mot föreningens beskrivning. Det är sant att lägenheten innehåller en stor mängd saker, men den är inte vanvårdad eller en sanitär olägenhet. Hon får professionell hjälp för att försöka komma till rätta med sina svårigheter med att slänga föremål.

Läs ocksåSexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Kvinnans boendestödjare har vittnat inför hyresnämnden och säger att lägenheten är ren och inte luktar illa. Han uppfattar den inte som vanvårdad.

Kvinnan säger också att det inte är sant att hon vägrar föreningen tillträde till sin lägenhet. Däremot behöver hon på grund av sjukdom ha tid på sig att förbereda sig för en sådan sak. Hon bifogar läkarintyg.

Hyresnämnden konstaterar att det inte räcker med att en lägenhet är full med saker för att man ska få säga upp hyresgästen. Bostadsrättsföreningen har inte kunnat bevisa att lägenheten är vanvårdad eller en sanitär olägenhet. De har heller inte kunnat bevisa att kvinnan vägrat dem tillträde.

Annons
Läs ocksåKvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Hyresnämnden avslår därför uppsägningen.

 

Läs också Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav" Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.