Annons

Samlare riskerar vräkning

Halmstad Lukt och ohyra fick grannarna i Halmstad att kontakta fastighetsägaren. Nu riskerar den 70-åriga hyresgästen att bli av med sin bostad.
Foto: Gry Ellebjerg
En bild från mannens lägenhet. Foto: Hyresnämnden

När den privata värden lyckades komma in i lägenheten uppdagades en stor misär. Berg av sopor täckte golvet. Fönstren var täckta av spindelnät och lägenheten var full av både flugor och spindlar.

Hyresgästen fick en vecka på sig att åtgärda bristerna och städa upp i lägenheten. När hyresvärden kom för att besiktiga lägenheten på nytt hade hyresgästen inte vidtagit några åtgärder. Tvärtom ansåg hyresvärden att situationen förvärrats och att hyresgästen vanvårdat lägenheten så till den grad att hyresavtalet sades upp.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Mannen har bott i lägenheten som består av 2 rum och kök sedan 1973. Hyresnämndens beslut väntas komma i nästa vecka.

Annons
Läs också Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Sonen Elijah sades upp när pappan dog hastigt – tvingas flytta från lägenheten där han vuxit upp Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Hyresvärden ville ha tillbaka lägenheten för att ha närmare till sjukhus – barnfamilj vägrade flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.