HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Sandhultsbostäder bygger nytt

Borås Nu är bygglovet på plats. På Alingsåsvägen 5 kommer det byggas 15 nya lägenheter. Förhoppningsvis med start före sommaren.

Att det behövs fler bostäder verkar de flesta rörande överens om. Även i Sandared där Sandhultsbostäder nu fått bygglov för ett nytt hyreshus. 

– Alla ropar efter lägenheter och vår ägare, Borås stad, vill att vi bygger. Det är tydligt, säger Sandhultsbostäders vd, Elisabeth Stenson.

Läs ocksåHyrde ut lägenhet som tjänstebostad - nu vräks företagaren

Nu i veckan inleds projektering vilket innebär att bolaget arbetar med att ta fram ett underlag som byggentreprenörer sedan kan lägga anbud på. Förhoppningen är att spaden sätt i jorden före semestrarna drar igång.

– Det är en kvalificerad bedömning att huset ska stå klart 2017 och vi räknar med att det tar ungefär ett år att få det på plats, säger Elisabeth Stenson.

Totalt blir det 15 lägenheter, tvåor, treor och en etta.

Läs också70-åring i Borås skyller sena hyror på bedrägeri - Blir uppsagd

– Visst kan det behövas även större lägenheter men tvåor och treor är utan tvekan det vi har mest efterfrågan på. Så den här gången satsade vi på det.

Lägenheterna kommer att ligga mycket centralt i Sandared. Det är där de flesta söker lägenhet hos Sandhultsbostäder. Bolaget har redan fått in ett par intresseanmälningar. När lägenheterna är klara kommer de att förmedlas via den ordinarie kön.

Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Jessica tvingas neka hemlöse sonen sängplats: "Kan förlora vår försörjning" Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.