Annons

Sandhultsbostäder bygger nytt

Borås Nu är bygglovet på plats. På Alingsåsvägen 5 kommer det byggas 15 nya lägenheter. Förhoppningsvis med start före sommaren.

Att det behövs fler bostäder verkar de flesta rörande överens om. Även i Sandared där Sandhultsbostäder nu fått bygglov för ett nytt hyreshus. 

– Alla ropar efter lägenheter och vår ägare, Borås stad, vill att vi bygger. Det är tydligt, säger Sandhultsbostäders vd, Elisabeth Stenson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu i veckan inleds projektering vilket innebär att bolaget arbetar med att ta fram ett underlag som byggentreprenörer sedan kan lägga anbud på. Förhoppningen är att spaden sätt i jorden före semestrarna drar igång.

Annons

– Det är en kvalificerad bedömning att huset ska stå klart 2017 och vi räknar med att det tar ungefär ett år att få det på plats, säger Elisabeth Stenson.

Totalt blir det 15 lägenheter, tvåor, treor och en etta.

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

– Visst kan det behövas även större lägenheter men tvåor och treor är utan tvekan det vi har mest efterfrågan på. Så den här gången satsade vi på det.

Annons

Lägenheterna kommer att ligga mycket centralt i Sandared. Det är där de flesta söker lägenhet hos Sandhultsbostäder. Bolaget har redan fått in ett par intresseanmälningar. När lägenheterna är klara kommer de att förmedlas via den ordinarie kön.

Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Här jobbar lokalbefolkningen stenhårt för att undvika polisens lista: ”Idrott kan vända trenden” Knivslagsmålet avgjorde - "Norrby är rätt plats för Frälsningsarmén" Hyrde ut lägenhet som tjänstebostad - nu vräks företagaren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.