Annons

Sanerade vägglöss på egen hand – blev uppsagd

Västmanland Lägenheten hade invaderats av vägglöss och hyresgästen försökte sanera på egen hand, med brandfarliga vätskor. Det uppskattades inte av hyresvärden Rikshem, som sade upp hans hyreskontrakt.
Foto: Anticimex
Lägenheten invaderades av hundratals vägglöss som inte försvann trots flera saneringar.

I slutet på april träffades parterna i hyresnämnden. Hyresgästen hade ansökt om åtgärdsföreläggande för att Rikshem inte lyckats få bort ohyran och begär ekonomisk kompensation för den tid han tvingats leva med djuren. Han vill också att hyresnämnden medlar mellan honom och värden så att han slipper bli uppsagd.

Hyresgästen på Pettersberg i Västerås har haft problem med vägglöss i över ett år, och uppger i ansökan till hyresnämnden att han är ”helt sönderbiten”. Han kontaktade Rikshem som sanerade två gånger, men ohyran var kvar ändå. Eftersom hyresgästen var missnöjd med saneringarna beslutade han sig att försöka få bort lössen på egen hand. Det tilltaget uppskattades inte av Rikshem som sade upp honom, eftersom han använt sig av brandfarliga vätskor i kampen mot skadedjuren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden behövde aldrig fatta beslut om åtgärdsföreläggande eftersom parterna kom fram till en gemensam lösning. Hyresgästen lovade att ge Rikshem tillträde till lägenheten för ytterligare en sanering. Han ska också skicka in sina krav på ersättning till bolaget.

Annons

Uppsägningen diskuterades inte under detta möte utan medling kommer att ske vid ett senare tillfälle.

 

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.