HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sanerade vägglöss på egen hand – blev uppsagd

Västmanland Lägenheten hade invaderats av vägglöss och hyresgästen försökte sanera på egen hand, med brandfarliga vätskor. Det uppskattades inte av hyresvärden Rikshem, som sade upp hans hyreskontrakt.
Foto: Anticimex
Lägenheten invaderades av hundratals vägglöss som inte försvann trots flera saneringar.

I slutet på april träffades parterna i hyresnämnden. Hyresgästen hade ansökt om åtgärdsföreläggande för att Rikshem inte lyckats få bort ohyran och begär ekonomisk kompensation för den tid han tvingats leva med djuren. Han vill också att hyresnämnden medlar mellan honom och värden så att han slipper bli uppsagd.

Hyresgästen på Pettersberg i Västerås har haft problem med vägglöss i över ett år, och uppger i ansökan till hyresnämnden att han är ”helt sönderbiten”. Han kontaktade Rikshem som sanerade två gånger, men ohyran var kvar ändå. Eftersom hyresgästen var missnöjd med saneringarna beslutade han sig att försöka få bort lössen på egen hand. Det tilltaget uppskattades inte av Rikshem som sade upp honom, eftersom han använt sig av brandfarliga vätskor i kampen mot skadedjuren.

Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"

Hyresnämnden behövde aldrig fatta beslut om åtgärdsföreläggande eftersom parterna kom fram till en gemensam lösning. Hyresgästen lovade att ge Rikshem tillträde till lägenheten för ytterligare en sanering. Han ska också skicka in sina krav på ersättning till bolaget.

Annons

Uppsägningen diskuterades inte under detta möte utan medling kommer att ske vid ett senare tillfälle.

 

Annons
Läs ocksåGert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"Gert Vennersten har svårt att göra sig av med saker, till och med tomma brödpåsar. "Men nu har det gått över styr. Jag skulle verkligen behöva hjälp att reda upp det här", säger han.
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.