Annons

Sänkte elkostnaden till en tredjedel

Stockholm När hushållselen lades ovanpå hyran fick Tomas Lundström en tankeställare.- Jag gjorde av med 1000 kronor på el varje i månad. Därför har jag förändrat mina elvanor och sänkt förbrukningen till en tredjedel, säger han.​

Tomas Lundström bor i Jordbro. Tidigare ingick elen i hyran. Men efter förhandlingar med hyresvärden bestämdes det att hyran skulle sänkas och hushållselen skulle betalas för sig.

– En provräkning visade att 1000 kronor i månaden gick åt till min elförbrukning. Jag måste göra något, berättar Tomas Lundström.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hyran sänktes med 300 kronor per månad. Och genom att till exempel tvätta enbart fyllda tvättmaskiner, sätta timer på lampor och stänga av apparater istället för att ha dem standby, så har han lyckats sänka elkostnaderna till 350 kronor i månaden.
Hyresförhandlingarna  gav alltså en kostnadshöjning på boendet med 50 kronor i månaden för Tomas Lundström. Samtidigt har förvaltningsbolaget Newsec Asset Managements elkostnader sänkts i husen.

– Kanske får vi hyresgäster utdelning för detta elsparande vid nästa hyresförhandling.​

Annons
Läs också Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån" Välkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procent Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Kräver sänkta hyror i ytterligare tre Uppsalakvarter Telge Bostäder blöder miljoner – nu sänks hyran för att få tomma lägenheter uthyrda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.