Annons

Sanna köpte – och gjorde ett klipp

Helsingborg ​I Helsingborg har nästan 4 000 lägenheter försvunnit genom ombildning till bostadsrätt. Sanna Brinck är en av dem som köpte och gjorde sitt livs affär. Under en natt blev hon 2,1 miljoner rikare.

År 2005: Sanna Brinck hade just flyttat in i en fyra i centrala Helsingborg med sin dåvarande sambo. De hyrde av en privat värd. Lägenheten på 104 kvadrat var inte speciellt charmig men läget var desto attraktivare. Från balkongen var det havsutsikt och ett stort grönområde låg ett par hundra meter från bostaden.
– Vi fick frågan om vi ville köpa nästan med det samma som vi flyttade in. Det hade just bildats en bostadsrättsförening som vi gick med i. När de väl kom med ett konkret bud tvekade vi aldrig.
 
De köpte sin lägenhet för 995 000 kronor och fick en hyra som var lägre än när de flyttade in.
– Vi hade hört att grannar hade sålt likadana lägenheter för mycket pengar. Därför var det ett lätt val för oss.
Deras mål var att köpa ett hus men de var tvungna att vänta ett år innan de kunde sälja lägenheten. Då lade de ut den för 2, 4 miljoner kronor.
– Jag var på jobbet när budgivningen tog fart och jag minns att jag var helt chockad när jag hörde slutbudet på 3,1 miljoner kronor. Det är inte klokt. Det var en riktig lyckoträff och vi kunde köpa vårt drömhus.​

Annons

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din V vill skapa debatt om ombildningsplaner 2 000 hyresrätter har försvunnit i Skåne Köp gav chans att slippa dålig värd Malmö har förlorat 4500 hyresrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.