Annons

V vill skapa debatt om ombildningsplaner

Nyheter Över hundra av Helsingborgshems hyresrätter kan ombildas. Fel väg att gå, anser Vänsterpartiet som nu vill skapa debatt.

Vänsterpartiet är emot att hyresrätter i Laröd ombildas till bostadsrätter.
− Av flera aspekter. Vi vill ha fler hyresrätter i staden, att det byggs mer. Och om det försvinner hyresrätter från Laröd blir det bara en viss typ av människor som flyttar dit och segregationen ökar, säger Daniel Mena, ordförande för Vänsterpartiet i Helsingborg.

Laröd är en välmående ”stadsdel” strax norr om centrala Helsingborg. Enligt ett beslut i Helsingborgshems styrelse är tanken att 1/3 av samhällets cirka 400 hyresrätter ombildas till bostadsrätter. Först kommer ett pilotprojekt att genomföras där 23 hushåll erbjuds att köpa sina lägenheter. Ombildningarna är del av samma plan som gör att Helsingborgshem säljer 865 lägenheter till Rikshem för att få in kapital till att bygga nya bostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I en debattartikel i Helsingborgs Dagblad skriver Vänsterpartiet på måndagen att de var för byggandet av hyresrätter i Laröd. Det har också funnits en politisk majoritet till att det ska finnas blandade upplåtelseformer där och i andra stadsdelar för att minska segregationen i staden. I och med att man säljer ut hyresrätter i Laröd frågar sig Vänsterpartiet om denna princip nu inte längre gäller.
− Vi vill i första hand skapa debatt. Vi vill att man tänker om, kanske kan man göra på ett annat sätt, säger Daniel Mena.

Annons

Vänsterpartiet är ett litet parti i Helsingborg och har ett mandat i kommunfullmäktige.

Läs också: Helsingborgshem säljer ut 865 lägenheter

Annons
Läs ocksåHär delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tvekaTvå unga män vid ett bord. Båda ser glada ut.
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Nya hyror för Helsingborgshems hyresgäster: "Det kommer att bli jättetufft" Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.