Annons

Satsning på bredband i Hultsfred

Hultsfred Snart kan Hultsfred Bostäders hyresgäster surfa snabbare på internet. Bostadsbolaget har tecknat avtal med en leverantör som lovar att dra fiberoptisk kabel med stort utrymme till bolagets fastigheter.

​Hos Hultsfreds Bostäder ingår kabel-tv i hyran. Hyresgästerna kan se cirka 20 kanaler. Hittills har servicen levererats av Tele2, men från och med december är det i stället Telia som bolaget köper tjänsten av. Bytet har egentligen inte främst med tv att göra, utan med tillgången till bredband.

– Tele2 uppger att de inte har resurser att ansluta våra hus till det fiberoptiska kabelnätet, vilket är nödvändigt om hyresgästerna ska kunna se HD-tv, säger Elisabeth Ericsson på Hultsfreds Bostäder.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Det har däremot Telia sagt att de kan. Det innebär att hyresgästerna dessutom får möjlighet att teckna abonnemang på snabbare bredband. I dag är bolagets hyresgäster hänvisade till ADSL-tekniken.

Nackdelen i framtiden är att det bara blir en enda leverantör att välja på.

Annons

– Men de som vill kan förstås fortsätta med ADSL, säger Elisabeth Ericsson.

Läs ocksåBrist på parkeringsplatser i Hultsfred

Tv-utbudet, som ingår i hyran, kommer inte att förändras särskilt mycket.

– Det kan bli någon kanal som byts ut.

Annons

Målet är att alla lägenheter ska vara anslutna till det nya systemet senast 30 juni nästa år.

Läs ocksåOrolig framtid för Hultsfreds bostäder
Läs också Bostadsvärd hotar med hyreshöjning efter sopstök Sopkaos kostar över en halv miljon kronor om året Nya hyror hos Hultsfreds bostäder efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.